17 Kasım 2016 08:00

Dersim Belediyesine kayyım atandı

Eş Başkanlar Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun'un tutuklandığı Dersim Belediyesine Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner kayyım olarak atandı.

Paylaş

Dersim Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun'un tutuklanmasının ardından belediyeye kayyım atandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla görevinden uzaklaştırılmış olup, Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir." denildi.

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Dün sabah Dersim Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, Belediye Meclis Üyesi Cemile Ataş, HDP PM Üyesi Ali Ekber Kaya, Emek Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, DBP İl Eş başkanı Murat Polat, HDP İl Yöneticileri Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, ESP Üyesi Hakan Kavut, Barış Grubu Sözcüsü Aysel Doğan, Genel İş Dersim Şube Başkanı Şükran Yılmaz, BES Dersim Temsilcisi Musa Kılıç’ın evlerine operasyon yapılmıştı. Gözaltına alınan 13 siyasetçi götürüldükleri Emniyet Müdürlüğünde ifade vermeyi reddetti. Bunun üzerine 13 kişi ifadeleri alınmak üzere savcılığa çıkarıldı.

Savcılıkta ilk olarak ifade veren Barış Grubu üyesi Aysel Doğan serbest bırakıldı. Gözaltındaki 12 kişinin savcılık sorguları geç saatlere kadar sürdü. Savcılık, aralarında belediye eş başkanları, HDP ve EMEP il başkanları da olan 12 kişiyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme 12 siyasetçiyi 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutukladı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Genelgeye şerh düştüler, sürüldüler

SONRAKİ HABER

Belediyelerin kurslarını kapatan KHK protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...