24 Mayıs 2012 10:41

Kırmızıgül’ün köylülerinden ‘puşî davasına’ tepki

ÜNİVERSİTE öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e verilen 11 yıllık hapis cezasına bir tepki de Kırmızıgül’ün köyü Adıyaman’a bağlı Kayatepe köyünden geldi. İHD Adıyaman Şubesi binasında Kayatepe (Rezip) Köylüleri Derneği (KAY-DER) öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamas

Kırmızıgül’ün köylülerinden ‘puşî davasına’ tepki
Paylaş

ÜNİVERSİTE öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e verilen 11 yıllık hapis cezasına bir tepki de Kırmızıgül’ün köyü Adıyaman’a bağlı Kayatepe köyünden geldi. İHD Adıyaman Şubesi binasında Kayatepe (Rezip) Köylüleri Derneği (KAY-DER) öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, BDP Adıyaman İl Örgütü, İHD, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda öğrenci destek verdi. İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen, taş atan çocuklara “terörist” muamelesi yapılarak uzun yıllar cezaevlerinde tutulduğunu ve benzer bir uygulamanın da Kırmızıgül davasında yapılmak istendiğine dikkat çekti. Özel yetkili savcıların ve mahkemelerin bir an önce kapatılması gerektiğini söyleyen Süzen, “Cihan ve tutuklanan ve cezalandırılan öğrenciler bir an önce serbest bırakılmalıdır” dedi.

‘BAŞBAKAN DA PUŞİ TAKTI AMA ...’

KAY-DER Başkanı Ramazan Gökay ise, özel yetkili savcıların 12 Eylül hukukunu uygulayarak toplumu etkisiz ve tepkisiz hale getirdiğini belirterek, demokratik taleplerde bulunan insanların potansiyel suçlu muamelesine tabii tutulduğunu söyledi. Kırmızıgül’ün bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Gökay, “12 Eylül’de askerlerin önce darbe yapıp sonra anayasa yaptıkları gibi, özel yetkili savcılar ve mahkemeler de önce gözaltı yapmakta, sonra suç monte edip cezaevine atmaktadır” diyerek tepki gösterdi. (ADIYAMAN)

ÖNCEKİ HABER

Darbeciler mi yargılanıyor darbeye karşı olanlar mı?

SONRAKİ HABER

Has Örme Tekstil işçisi kayıpların telafisini istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...