17 Kasım 2016 04:10

Mardin Büyükşehir ve Siirt Belediyesine kayyım atandı

 İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir ve Siirt Belediye başkanlıklarına kayyım atadı. 

Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Siirt Belediyesi'ne kayyım atandığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

"Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, İçişleri Bakanlığı'nın 16.11.2016 tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. İçişleri Bakanlığı'nca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir."

Dün evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan ve savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı. 

‘DÜN BAŞARAMADILAR BUGÜN DE BAŞARAMAYACAKLAR’

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, kendisinin yerine kayyım atanmasını belediye binası önünde yaptığı açıklama ile protesto etti. Saldırıların Rojava’da Kürtlerin kazanımlarına karşı duyulan öfke olduğunu belirten Türk, “Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Biz bunları geçmişte de yaşadık. O zaman başaramadılar, bizi sindiremediler. Şimdi de öyle olacak. Başaramayacaklar” dedi. AKP’nin tekçi anlayış politikası ile ülkeyi yönetmeye çalıştığını ve farklı en ufak sese bile tahammüllerinin olmadığını sözlerine ekleyen Türk, “Tek sesli bir Türkiye yaratılmasına karşı mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Atanan kayyımı “Korsan başkan” olarak nitelendiren HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise, “Halkımız bu korsan başkanları asla kabul etmeyecektir. Halkımız ile birlikte direnmeye devam edeceğiz” dedi.

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANI İLE 1 KİŞİ GÖZALTINDA 

Mardin Büyükşehir Belediyesinde polisin bomba araması sürerken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan ile birlikte belediye bahçesinde toplanan belediye çalışanları, sık sık slogan atarak kayyım kararını protesto etti. Bilgi İşlem Daire Başkanı Bayram Kayık ile adı öğrenilemeyen 1 kişi, polise mukavemet iddiasıyla gözaltına alınırken, polisin Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki incelemeleri sürüyor. Bu arada büyükşehir belediyesinin web sitesinin yayını da durduruldu.

SİİRT'TE KAYYIM 'GÖREVE' BAŞLADI

Siirt'te Eş Başkan Tuncer Bakırhan'ın tutuklanmasının ardından yerine kayyım olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, bu sabah belediye binasına giderek "göreve" başladı.

Sabah erken saatlerde Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay'ın bizzat yönettiği bir operasyon için Valilik binası önünde toplanan ve aralarında özel harekat timlerinin de olduğu polisler, belediye binasına hareket etti. 

Çevrede önlem alan polis, ilk olarak binaya giriş ve çıkışları yasakladı. Daha sonra bomba uzmanı ekipler, özel eğitimli köpeklerle belediye binasına girerek arama başlatırken, keskin nişancı özel harekat timleri de çevredeki yüksek binalarda konuşlandırıldı. Belediye binasında arama yapmak için belediyede görevli bir kaç yetkili, yapılan üst aramalarının ardından binaya alınırken, bunun dışında kimse içeri sokulmadı. Yaklaşık 2.5 saat süren aramadan sonra bomba uzmanı ekipler belediye binasından çıktı. Yapılan bomba aramasının ardından bu kez bilişim uzmanları ve arama yapacak polis ekipleri içeri girdi. Belediye yetkilileri ile birlikte başlayan aramalar devam ediyor.

Belediye binasında güvenliğin sağlanmasının ardından kayyım olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın da Belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Başkan Vekili Taşkın, belediye binasına girişte herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada, Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın PKK/KCK Terör Örgütüne üye olduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanması üzerine, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılarak, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın görevlendirilmiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van Belediyesine kayyım atandı

SONRAKİ HABER

Twitter, ırkçı hesapları kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...