17 Kasım 2016 03:43

Van Belediyesine kayyım atandı

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı. Belediye binasında arama yapıldı.

Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya'nın evine ve belediye binasına sabah saatlerinde polis baskın yaptı. Kaya'nın evinde yapılan aramanın ardından polis Kaya’yı belediyedeki makamına götürerek burada da arama gerçekleştirdi. Belediyede arama yapılırken, Kaya gözaltına alınarak Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

BELEDİYEYE KAYYIM ATANDI

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya görevinden uzaklaştırılmış olup, Van Valisi İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" denildi.

İbrahim Taşyapan

Taşyapan vakit kaybetmeden belediyeye giderek koltuğa oturdu. Vali Taşyapan'ın Belediye Başkanlığı makamındaki fotoğrafı da Valiliğin facebook sayfasında yayınlandı.

12 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Bu arada, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kaya ile birlikte aynı soruşturma kapsamında Erciş ilçesinde 8, Van'da ise 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya'nın gözaltına alınmasını protesto eden belediye çalışanlarına polis gazla saldırdı.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, geçtiğimiz günlerde Belediye Genel Sekreteri Sedat Töre ve 32 belediye çalışanı da gözaltına alınmıştı.

KAYA ADLİYEDE

Bekir Kaya (DHA)

Gözaltına alınan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kaya, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra elleri kelepçeli olarak, geniş güvenlk önlemleri altında yanındaki 4 kişiyle adliyeye getirildi.

KAYA TUTUKLANDI

Bekir Kaya ve Zelal Tanlı, 'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla tutuklandı. Diğer 3 kişi ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Son darbe termik santrallerle vuruluyor

SONRAKİ HABER

Mardin Büyükşehir ve Siirt Belediyesine kayyım atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...