17 Kasım 2016 00:45

‘OHAL’e ve dayatmalara karşı Kartal mitingine’

OHAL’e, KHK’lere ve başkanlık sistemine karşı 20 Kasım’da miting düzenleyecek emek ve demokrasi güçleri çalışmalarını anlattı.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

İstanbul’da emek ve demokrasi güçleri OHAL’e, KHK’lere, başkanlık sistemine ve antidemokratik uygulamalara karşı 20 Kasım’da Kartal Meydanı’nda miting yapacak. EMEP, HDP ve HTKP İstanbul il başkanları ile mitingin hazırlıkları üzerine konuştuk. Semt semt, mahalle mahalle gezerek mitinge hazırlandıklarını vurgulayan parti temsilcileri, saldırılara karşı ortak hareket etmenin önemine vurgu yaparken, İstanbulluları 20 Kasım’da Kartal’da olmaya çağırdı.

EMEP: BÜTÜN EMEKÇİLER BİRLİKTE HAREKET ETMELİ

Darbe girişiminin ardından durumu fırsata çeviren Hükümetin ülkeyi OHAL rejimi ve KHK’lerle yönettiğini söyleyen EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, emekçilerin yoğun baskı altında olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümetinin “tek parti, tek adam rejimi”ni kurmak için yol temizliği yaptığını belirten Gerçek, 20 Kasım’da tüm saldırılara karşı “Teslim olmayacağız” diyeceklerini dile getirdi. Bileşenlerle yürütülen ortak çalışamanın yanısıra EMEP olarak semtlerde, kahvelerde, sanayi havzalarında halkı mitinge çağırdıklarını belirten Gerçek, miting için sağlanan birlikteliğin devam etmesinin de bir zorunluluk olduğunu ifade etti. CHP’nin de bu birliktelik içinde yer alması gerektiğine dikkat çeken Gerçek şu çağrıda bulundu: “Toplumun tüm kesimlerine yönelik bir saldırı ile karşı karşıyayız. Son olarak dernekler kapatıldı. Yarın öbür gün her birimizin kapısı çalınacak. O yüzden kapımız çalınmadan karşı durmamız gerekir. Akan suya yön veren işçiler ve emekçilerdir. Bu anlamda bütün işçi ve emekçileri bir arada durmaya ve saldırılara karşı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.”  

HDP: YERELLERDE DİRENİŞ HATTINI ÖRMELİYİZ

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş da, son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet kanadından yapılan açıklamalara işaret etti ve “Bütün toplumsal kesimlere meydan okuyan tavırlarla karşı karşıyayız” yorumunu yaptı. Saldırılara karşı birlikte durmak için İstanbul’da tartışmalar yapıldığını söyleyen Erbaş, 20 Kasım mitinginin de bu tartışmaların ardından ortaya çıktığını ifade etti. Birlikteliğin miting sonrasında da devam etmesi gerektiğini belirten Erbaş “Yerellerde ortak bir direniş hattı nasıl örülebilir? Bunun üzerinde duracağız. Elbette, sadece direnerek kazanacağız demekle de kazanılmıyor. Aynı zamanda bir alternatif program ve model de ortaya koymak gerekiyor. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. HDP’nin miting için yoğun bir çalışma içine girdiğini söyleyen Erbaş CHP’yi de kritik dönemlerde AKP’yi kurtaran yaklaşımlardan uzak durmaya çağırdı.  

HAZİRAN: MİLYONLARI HAREKETE GEÇİRMELİYİZ

Haziran Hareketi adına konuşan HTKP İl Başkanı Deniz Gülşen de İstanbulluları Kartal mitingine çağırdı. “OHAL darbesiyle AKP karanlığına boyun eğmeyen, teslim olmayan herkesin kapısına kilit ve mühür vuruluyor” diyen Gülşen Haziran Hareketini direniş ve dayanışma mevzisi haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Haziran Hareketi olarak CHP’yi önemsediklerini belirten Gülşen, “CHP’de umut arayan geniş halk kitleleriyle buluşarak, onları eşitlik, özgürlük, laiklik kavgasının bir parçası haline getirmek ve kardeşlik-barış mücadelesinin bu kavgadan ayrı olmadığını anlatmak zorundayız” dedi. Mitingle oluşturulacak birlikteliği önemsediklerini anlatan Gülşen, mitingin bu açıdan bir başlangıç olmasını umduklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

‘Ekonomi yönetimi halkı yanıltıyor’

SONRAKİ HABER

Adalete inanç sarsılırsa, ayrışmalar kaçınılmaz olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...