16 Kasım 2016 19:31

KOÜ’de işsiz kalan 19 araştırma görevlisi Meclise taşındı

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan TBMM Genel Kurulunda Kocaeli Üniversitesi tarafından işsiz bırakılan 19 araştırma görevlisi hakkında konuştu.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) işten çıkarılan 19 araştırma görevlisinin durumu Meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan TBMM Genel Kurulunda araştırma görevlileri hakkında konuştu.

Üniversitenin, öğretim üyesi olmayı çoktan hak etmiş araştırma görevlilerini daimi kadroya geçirmek yerine, işsiz bırakmasını hukuksuz bulan Tarhan, "Kocaeli Üniversitesi'nin akademisyenleri işten atması sadece fırsatçılıkla açıklanabilir. Kocaeli Üniversitesi hiç bir yasal dayanağı olmayan hukuksuz işlemlerini derhal geri almalı ve söz konusu 19 akademisyenin atamasını yapmalıdır" diye konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşma şöyle: "Kocaeli Üniversitesi yıllardır Yardımcı Doçent kadrosu bekleyen, 19 araştırma görevlisini 15 Kasım itibariyle işten çıkarmıştır. 3 hafta önce bu akademisyenlerle ilgili fakülte dekanlıkları ve bölüm başkanlıklarından görüş yazısı istenmiştir. Tüm görüş yazıları olumludur, buna rağmen bu hocalarımızın işten çıkarılmasını anlayabilmek mümkün değildir. Bir çok üniversitede aynı durumda olan araştırma görevlisi 33/a kadrosuna atanırken, Kocaeli Üniversitesi'nin bu akademisyenleri işten atması sadece fırsatçılıkla açıklanabilir. Kocaeli Üniversitesi hiç bir yasal dayanağı olmayan hukuksuz işlemlerini derhal geri almalı ve söz konusu 19 akademisyenin atamasını yapmalıdır."

NE OLMUŞTU?

1 Eylül 2016 tarihinde 674 sayılı KHK ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kaldırılmıştı. Bu kapsamdaki tüm araştırma görevlileri 33/a kadrosundan, daha güvencesiz olan 50/d kadrolarına geçirilmeye başlanmıştı. Fakat Kocaeli Üniversitesi, (KOÜ) öğretim üyesi olmayı çoktan hak etmiş araştırma görevlilerini daimi kadroya geçirmek yerine, onları 15 Kasım 2016 tarihi itibariyle işsiz bırakmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 5 bin polisle asayiş uygulaması yapıldı

SONRAKİ HABER

21. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa