16 Kasım 2016 16:58

Bob Dylan, Nobel Ödül Törenine katılmayacak

ABD'li Şarkıcı ve Söz Yazarı Bob Dylan, 10 Aralık'ta yapılacak Nobel Edebiyat Ödülü törenine katılmayacak.

Paylaş

Nobel Edebiyat Ödülüne layık görülen ABD'li Şarkıcı ve Söz Yazarı Bob Dylan, 10 Aralık'ta yapılacak törene katılmayacağını açıkladı.

Merkezi İsveç'te bulunan Nobel Akademisi çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Dylan ödülü gelip bizzat kendisinin almak istediğini, ancak verdiği başka sözler yüzünden maalesef bunun mümkün olmadığını söyledi" ifadesini kullandı.

İsveç haber ajansı TT'ye konuşan Nobel Akademisi Genel Sekreteri Sara Danius, Dylan'ın "kişisel bir mektup" gönderdiğini ve "Nobel Ödülü kazandığı için son derece onur duyduğunun altığını çizdiğini" söyledi.

Akademi, karara saygı duyduğunu vurgularken, ödülün Dylan'a ait olduğunu ve törenden sonra altı ay içinde düzenlenmesi zorunlu olan Nobel dersiyle ilgili olarak heyecan duyduklarını belirtti.

Akademi, Bob Dylan'ı "Amerikan şarkı geleneğine yeni ve şiirsel bir ifade tarzı getirdiğini" belirterek ödüle layık bulmuştu.

BOB DYLAN UZUN SÜRE SESSİZ KALMIŞTI

13 Ekim'de ödüle hak kazandığının açıklanmasının ardından Dylan sessizliğe bürünmüş, törene gidip gitmeyeceği bir gizeme dönüşmüştü.
Dylan, ekim ayının sonunda ortaya çıkıp, ödülün kendisine verilmesinin 'nutkunun tutulmasına neden olduğunu' söylemişti.

BOB DYLAN KİMDİR?

Gerçek ismi Robert Allen Zimmerman olan 75 yaşındaki Bob Dylan, 1962 yılından bu yana 69 albüm yayınladı. 
“Mr. Tambourine Man”, “All Along the Watchtower”, “Like a Rolling Stone” gibi unutulmaz birçok şarkısı bulunuyor. ABD’de 1960'larda ortaya çıkmış olan muhalif ve gelenek yıkıcı şair ve yazarlardan oluşan Beat Kuşağı'nın da temsilcileri arasında yer alan Dylan, bugüne dek 11 Grammy ile “Things Have Changed” isimli şarkıyla kazandığı bir de Oscar ödülü bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avukatlar Levent Pişkin ve Cahit Kırkazak serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Obama: Birçok ülkede seçim yapılır ama demokrasi uygulanmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...