16 Kasım 2016 12:04

Edirne Film Festivali’ne valilik engeli!

2. Uluslararası Edirne Film Festivali, Valilik ve Belediye’nin müdahalesiyle ülke gündemi gerekçe gösterilerek ikinci kez ertelendi.

Paylaş

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi'nin destekleriyle Ekim 2016’da düzenlenmesi planlanan, ancak “ülke gündemi” gerekçesiyle 18-24 Kasım 2016 tarihlerine ertelenen 2. Uluslararası Edirne Film Festivali, aynı gerekçeyle ikinci kez ertelendi.

Festival Komitesi’nin konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“18-24 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan ve tüm hazırlıkları tamamlanarak 26 ülkeden 300’e yakın katılımcının akredite olduğu 2. Uluslararası Edirne Film Festivali, ülke gündemi gerekçe gösterilerek Edirne Valiliği ve kendilerinden hiçbir talep ve istekte bulunulmamasına rağmen anlamakta zorlandığımız bir yaklaşım sergileyen Edirne Belediye Başkanlığının müdahalesi sonucunda maalesef ikinci kez ertelenmiştir.

Son ana kadar gösterdiğimiz çabalara rağmen ertelemek zorunda kaldığımız festival, belirlenecek yeni tarihlerinde mevcut başvurular arasından oluşturulacak bir programla gerçekleştirilecektir.

Yeni tarihler ve ertelemeyle ilgili detaylı bilgi ilerleyen günlerde bir basın toplantısı ile açıklanacaktır.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

450 ailenin gıda desteği kesildi

SONRAKİ HABER

Nijerya’da 75 bin çocuk birkaç ay içinde açlıktan ölebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa