16 Kasım 2016 12:00

Güven: Yeni muhatap arayışı beyhude bir çaba

DTK Eş Başkanı Leyla Güven, AKP'nin Kürt sorununun çözümüne dair hazırladığını iddia ettiği 380 kişilik muhatap listesini değerlendirdi.

Paylaş

Siyasi iktidarın, Kürt sorununun çözümüne dair 380 kişilik bir muhatap listesi hazırlamasını “beyhude bir çaba” olarak değerlendiren DTK Eş Başkanı Leyla Güven, Kürt halkının temsilcisinin belli olduğunu söyledi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yürütülen müzakerelerin sonlandırılmasının ardından Kürt sorununun çözümü konusunda kendisine ‘yeni muhataplar’ arayan AKP Hükümeti, bu amaçla Cumhurbaşkanlığının bir süre önce başlattığı ‘Bölgenin kanaat önderleriyle bir araya gelme’ toplantılarının ardından düzenli görüşmeler yapılacak 380 kişilik liste hazırladı.

‘Yeni muhatap’ arayışına tepki gösteren Güven, böylesi bir arayışın Kürt sorununu çözmeyeceğini ifade etti.

AKP’nin içinde bulunduğu çıkmazdan çıkmak için Kürt sorununda yeni bir arayışa girdiğini, ancak bu arayışı sorunu çözmek için değil, farklı muhataplarla oyalama taktiği ile yaptığını söyleyen Güven, sorunun artık uluslararası hal aldığını ve dört parçada var olan bir sorun olduğunu söyledi. AKP’nin gerçek anlamda Kürt sorunu konusunda bir çözüm arayışı var ise ve muhatap arayışında samimiyse adresin İmralı Adası olduğunu vurgulayan Güven, çözüm anahtarının PKK Lideri Abdullah Öcalan’da olduğunu kaydetti.

‘DAHA ÖNCE DENENDİ...’

Bu tarz yol ve yöntemlerin daha önce de denendiğini, ancak sonuç alınmadığını belirten Güven, “Bu yaratmak istediği, dillendirdiği, HDP’nin içinde olmadığı 380 kişilik listede kimler var? Korucular, devletle hareket eden aşiretler içinde muhataplar yaratmak isteniyor. Ama bunlar Kürt halkının muhatapları asla olamazlar. AKP bu muhataplarla bir şey elde edemeyecek ve Kürt sorununu asla çözemeyecek. HDP Eş Genel Başkanlarını, milletvekillerini tutuklayacaksın, belediyelerine kayyım atayacaksın sonra da kendine yeni muhataplar yaratacaksın. Kusura bakma kimse buna kanmaz. Asla bundan da sonuç çıkmaz” diye konuştu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği müzakereleri durduruyor mu?

SONRAKİ HABER

450 ailenin gıda desteği kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...