16 Kasım 2016 11:40

Steinmeier resmen Cumhurbaşkanı adayı

Almanya’nın 12. Cumhurbaşkanlığına Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier resmen aday gösterildi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Almanya’nın 12. Cumhurbaşkanlığına resmen aday oldu. CDU Genel Başkanı Angela Merkel, SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel ve CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, Steinmeier’i 12 Şubat 2017’de yapılacak seçimde ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı.

Fırtınalı bir dönemde cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin kendisine duyulan güveni gösterdiğini kaydeden Steinmeier, teşekkür etti. Son 25 yılda Almanya’nın inişli çıkışlı günlerini yakından bildiğini kaydeden Steinmeier, Almanya’nın krizlerden başkalarına göre daha kolay kurtulduğunu hatırlattı ve, “Bizim krizleri atlatacak gücümüz var” dedi.

MERKEL: BU DÖNEMDE EN DOĞRU ADAY

Steinmeier’in adaylığına sevindiğini belirten Başbakan Angela Merkel, “Çok mutluyu. Frank Walter Steinmeier bu dönemde en doğru aday. Almanlar, ona güvenebileceklerini biliyor” dedi.

PARTİ AİDİYETİNDEN ÇOK GÜVEN ÖNEMLİ

Steinmeier’in Alman halkının desteğini almasının önemine işaret eden SPD Genel Başkanı Sigmar Gaberiel, cumhurbaşkanı adaylığında parti aidiyetinin değil, güvenin önemli olduğunu söyledi. Steinmeier’in diyalogdan yana bir kişi olduğunu vurgulayan Gabriel, kendisinin güven verdiğini kaydetti.

Almanya’nın şimdiki cumhurbaşkanı 76 yaşındaki Joachim Gauck, ileri yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Ortak aday Frank Walter Steinmeier’in 12 Şubat’ta yapılacak seçimde Almanya’nın 12. Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bin 260 üyeli Federal Seçiciler Kurulu’nda üç partinin cumhurbaşkanı seçilmesi için gerekli olan 631 sayısının çok üzerinde delegesi bulunuyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismar sanığına 3 yıl 4 ay hapis

SONRAKİ HABER

Emekli madenci şiir kitabı çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...