16 Kasım 2016 10:02

Kaceroğlu davası 1 Mart’a ertelendi

Kobanê eylemleri sırasında başından vurulduktan sonra linç edilerek katledilen Ekrem Kaceroğlu'nun davası görüldü.

Paylaş

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen Kobanê eylemlerinde İzmir’in Bornova ilçesinde ırkçı bir grup tarafından başından silahla vurulduktan sonra linç edilerek katledilen Ekrem Kaceroğlu’nun öldürülmesine ilişkin davaya İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya Kaceroğlu ailesi ve avukatları katılırken, tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan hiçbirisi katılmadı.

Mahkeme heyeti bir önceki celsede jandarma kriminale gönderilen olay gününe ilişkin görüntülerin bulunduğu CD ve harddisklere ilişkin raporun mahkemeye ulaştığını belirtti. Raporda, CD ve harddisklerde herhangi bir dokümana ulaşılamadığı belirtilirken, söz alan müşteki avukatlarından Nezahat Paşa, gelen raporda ara kararda belirtilen ve yapılması gereken işlemlerin yerine getirilmediğini söyledi. Kendilerine verilen harddiskteki görüntüleri hâlâ açamadıklarını ve izleyemediklerini belirten Paşa, bilirkişinin de bu konuda görüntülerin açılması için gerekli programı kendilerine ulaştırmadığını söyledi. Paşa, raporu incelemek için süre talep ederken, avukatlardan Eylem Yıldız ise görüntülerin izlenilebilir bir şekilde kendilerine verilmesini talep ederek, inceleme yaptıktan sonra mahkemeye beyanda bulunacaklarını belirtti.

Öte yandan olay yeri keşfinin yeniden yapılmasını talep eden avukatlar, TİB kayıtları ile tespit edilen tanıkların ise dinlenmesini istedi. Tutuklama taleplerinin her celsede reddedildiğini belirten avukatlar, sanıkların mahkemeye dahi gelmediğini vurguladı. Mahkeme heyeti ara kararında raporun incelenmesi için avukatlara 10 gün süre tanıyarak, avukatların görüntülerin izlenebilir hale getirilerek kendilerine teslim edilmesini talebini kabul etti. Tespit edilen tanıkların mahkemede dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Mart 2017 tarihine erteledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

Havalar soğudu, illere mevsimin ilk karları düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa