16 Kasım 2016 09:54

MİT TIR'ları davası 11 Ocak 2017'ye ertelendi

Can Dündar, Erdem Gük ve Enis Berberoğlu'nun 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davası 11 Ocak 2017 tarihine ertelendi.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı MİT TIR'ları davası ile bir önceki duruşmada birleşme kararı verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun “siyasal veya askeri casusluk” davası bugün İstanbul Adalet Sarayında görüldü. 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava  11 Ocak 2017 tarihine ertelendi.  Davada CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuksuz yargılanmasına ve  bir sonraki celsede Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Duruşmaya, Enis Berberoğlu ve Erdem Gül katıldı. Yurtdışında bulunduğu belirtilen Can Dündar ise duruşmaya gelmedi. Davada gizlilik kararı olduğu için duruşma salonuna sadece Enis Berberoğlu, Erdem Gül, taraf avukatları ve sanık yakınları alındı.

Duruşmada savunmasını yapan Enis Berberoğlu, suçlamaları reddederek Mart-Mayıs 2015 dönemlerine ait telefon kayıtlarının gönderilmesini talep etti. Berberoğlu ayrıca kendisi hakkında köşe yazılarında bazı ithamlarda bulunan gazeteci Soner Yalçın'ın da tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu. Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün de müvekkili açısından dosyanın ayrılarak bir an önce beraat kararı verilmesini talep etti.

Berberoğlu'nun beraatine ve dava dosyasının ayrılmasına ilişkin taleplerin reddine hükmeden heyet, gazeteci Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenmesi için bir sonraki celseye davetiye ile çağrılmasına karar verdi. Ayrıca Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'na (BTK) müzekkere yazırlarak sanık Enis Berberoğlu'nun suç tarihinde kullandığı cep telefonu hattına ilişkin 1 Nisan-31 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki döneme ait HTS verilerini içeren kayıtların (arayan, aranan numaraları ve baz istasyonlarını gösterir) gönderilmesini istenilmesine karar verildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne yazı yazılarak dava dosyasının akıbeti hakkında bilgi verilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı  11 Ocak 2017'ye erteledi.

Çağlayan Adliyesinde destek için gelen CHP milletvekilleri, buradan yürüyerek Cumhuriyet Gazetesi’ne gitti. Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarıyla görüşen CHP'li milletvekilleri, açıklama yapmadan buradan ayrıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Annesi, Poyraz Ali için açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...