16 Kasım 2016 09:21

CHP'li Biçer cezaevlerindeki intihar artışlarını sordu

CHP milletvekili Tur Yıldız Biçer, darbe girişiminin ardından cezaevlerinde intihar vakalarındaki artışı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu.

Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 15 Temmuz tarihinden sonra cezaevlerindeki intihar vakalarının artmasını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu, intihar eden tutukluların isimlerini ve hangi gerekçelerle tutuklu bulunduklarının bilgisini istedi. 

Tur Yıldız Biçer; “İntihar ettiği iddia edilen tutukluların ailelerinin kuşkuları var. Kuşkuları gidermek amacıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a intihar ettiği iddia edilen tutukluların hangi gerekçeyle tutukluluklarının devam ettiğini ve otopsilerin kim tarafından nerede yapıldığını sordum. Umarım üstü kapatılmaya çalışılmaz. Cezaevindeki vatandaşını koruyamayan bir mekanizma ile karşı karşıyayız” diyerek soru işaretlerinin giderilmesi için bakanlığın açıklama yapması gerektiğini söyledi.

CHP milletvekili Biçer şu soruları yöneltti: “15 Temmuz sonrasından bugüne kadar her cezaevi ve tutukluluk gerekçeleri ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç intihar vakası gerçekleşti? Cezaevinde intihar eden isimlerden kaç tanesi FETÖ soruşturması kapmasında tutuklu bulunmaktaydı? Cezaevlerinde tutuklu bulunan ve FETÖ ile ilgili önemli bilgilere sahip olduğu iddia edildiği basına yansıyan isimlerden intihar edenler kimlerdi?” 

Ayrıca Biçer, cezaevinde intihar ettiği iddia edilen tutukluların ön ve kapsamlı otopsilerini kimlerin yaptığını ve nerelerde yapıldığını da Bakan Bozdağ’a sordu. (HABER MERKEZİ) 
 

ÖNCEKİ HABER

‘Anayasa değişikliği önümüzdeki günlerde Meclis'e gelecek’

SONRAKİ HABER

Ahmet Kaya anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...