16 Kasım 2016 08:28

HDP’li vekillerin davası ertelendi

HDP milletvekilleriyle ilgili Urfa’da açılan davada Figen Yüksekdağ’ın SEGBİS’le dinlenmesine karar verdi.

Paylaş

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Urfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'inci duruşması ile Milletvekilleri İbrahim Ayhan'ın 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2'inci ve Dilek Öcalan'ın 2'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaları görüldü.

Yüksekdağ'ın Kobanê’nin IŞİD’den kurtarılmasının yıldönümünde yaptığı konuşma nedeni ile ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla yargılandığı davada, avukatı Sevda Çelik Özbingöl, müvekkilinin tutuklu olduğunu, adli tedbir ile yurtdışı yasağının kaldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti talepleri reddederken, Yüksekdağ'ın bir sonraki duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemi ile hazır edilmesine karar verdi.

Twetter'da paylaştığı bir fotoğraftan dolayı ‘örgüt propagandası’ ile yargılanan İbrahim Ayhan hakkında ise Ankara'ya yazılan talimatla ifade alma tutanağının beklenmesine karar verildi.

HDP'li Öcalan'ın Viranşehir'de yaptığı bir konuşmadan dolayı ‘örgüt propagandası’ iddiası ile hakkında açılan davada ise 2'inci duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Yüksekdağ, Ayhan ve Öcalan'ın duruşmalara 1 Şubat 2017 tarihine ertelendi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Cizre Belediye Eş Başkanı tutuklandı

SONRAKİ HABER

EMEP: Siyasi kıyıma karşı mücadele sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa