16 Kasım 2016 08:07

Erdemir'de toplu iş sözleşmesi protestosu

Toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığı Erdemir'de işçiler eylem düzenledi.

Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine sabah fabrika girişinde servislerden inip toplu halde iş yerlerine ıslıklarla yürüyerek eylem düzenledi.

Erdemir işçileri, 08.30-16.30 vardiyası için sabah servis araçlarıyla fabrikaya hareket etti. Her zaman fabrikanın ana giriş kapısından içeriye giren servis araçları, bu sefer girişte durdu. Araçlardan inen işçiler, toplu halde yürüyerek ıslıklarla görüşmelerin sonuçsuz kalmasını protesto etti. İşçiler, Türk Metal Sendikası ile işveren arasında 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin talepleri doğrultusunda sonuçlanmasını istediklerini söyledi.

Önceki gün İstanbul'da gerçekleşen 26'ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde,  sendika yöneticileri ilk 6 ay yüzde 12'lik artış, takip eden 6 aylık üç dönem ise enflasyon oranında zam ve refah payı istedi. Türk Metal Sendikası'nın talebi Erdemir adına görüşmeleri yürüten Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından kabul görmedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan için 'başkanlık' olsun da ismi mühim değil!

SONRAKİ HABER

Sakat ayağına rağmen polislerce sürüklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...