16 Kasım 2016 06:09

DTK Eş Başkanı Güven: Yeni muhatap arayışı beyhude bir çaba

DTK Eş Başkanı Leyla Güven, Kürt sorununun çözümü için hükümetin ‘muhatap alınacaklar’ listesi hazırlamasına tepki gösterdi.

Paylaş

Abdullah Öcalan ile yürütülen müzakerelerin sonlandırılmasının ardından Kürt sorununun çözümü konusunda kendisine ‘yeni muhataplar’ arayan AKP hükümeti, bu amaçla Cumhurbaşkanlığı’nın bir süre önce başlattığı ‘bölgenin kanaat önderleriyle bir araya gelme’ toplantılarının ardından düzenli görüşmeler yapılacak 380 kişilik liste hazırladı.

HDP ve DBP eş genel başkanları ve milletvekilleri ile birçok siyasi ismin tutuklandığı, derneklerin ve basın organlarının kapatıldığı bir ortamda, yeni muhatap arayışlarının sorunu daha da derinleştirileceği değerlendirmelerinde bulunan siyasilerden biri de Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven.

Yeni muhatap arayışına tepki gösteren Güven, böylesi bir arayışın beyhude bir çaba olduğunu ve Kürt sorununu çözmeyeceğini ifade etti.

‘KÜRT SORUNUNUN MUHATABI ÖCALAN’DIR’

AKP’nin içinde bulunduğu çıkmazdan çıkmak için Kürt sorununda yeni bir arayışa girdiğini, ancak bu arayışı sorunu farklı muhataplarla oyalama taktiği ile yaptığını söyleyen Güven, sorunun artık uluslararası hal aldığını söyledi. AKP’nin gerçek anlamda Kürt sorunu konusunda bir çözüm arayışı varsa adresin İmralı olduğunu vurgulayan Güven, “Sayın Öcalan ile yürütülen çözüm sürecini AKP masayı devirerek savaşa çevirdi. Şimdi de bir yandan başlattığı savaşı yürütme, bir yandan da yeni muhataplar yaratmak istiyor. 380 kişilik listede kimler var? Korucular, devletle hareket eden aşiretler içinden muhataplar yaratılmak isteniyor. Ama bunlar Kürt halkının muhatapları asla olamazlar. AKP bu muhataplarla bir şey elde edemeyecek ve Kürt sorununu asla çözemeyecek. HDP Eş Genel Başkanlarını, milletvekillerini tutuklayacaksın, belediyelerine kayyım atayacaksın sonra da kendine yeni muhataplar yaratacaksın. Kusura bakma kimse buna kanmaz” diye konuştu.

‘AKP KENDİNİ KURTARMA PEŞİNE DÜŞMÜŞ’

DTK Eş Başkanı, AKP’nin sıkıştığı, çözüm üretemediği, yenildiği bir süreçte böylesi bir girişimin tamamen kendini kurtarma, zaman kazanmaya dönük olduğunu dile getirdi. Güven, yine hükümetin ‘muhatap’ olarak belirlediği kesimlerin sorunu körükleyen kesimler olduğunu söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD Emiri: IŞİD’li Cebrail Kaya istihbarat elemanı

SONRAKİ HABER

Göteborg’da liman işçileri greve başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...