16 Kasım 2016 06:04

IŞİD Emiri: IŞİD’li Cebrail Kaya istihbarat elemanı

IŞİD’in Teknoloji Emiri Ersen Çelik, Ankara Gar Katliamı davası sanıklarından IŞİD üyesi Cebrail Kaya’nın istihbarat elemanı olduğunu iddia etti.

Paylaş

IŞİD’in Teknoloji Emiri Ersen Çelik’in Ankara Gar Katliamı davası sanıklarından olan bir başka IŞİD üyesi Cebrail Kaya hakkındaki ifadeleri ortaya çıktı. Birgün’den Erk Acarer’in haberine göre, 1 Ağustos 2015’te Antep TEM Şube’de ifadesi alındıktan sonra Savcılığa sevk edilen Ersen Çelik, Gar Katliamı davasının 22 numaralı firari sanığı Cebrail Kaya’yı ve başka IŞİD’cileri de teşhis ederek şöyle ifade verdi:

“ ‘1’ Numara ile numaralandırılan fotoğraftaki şahıs Ebu Bekir olarak bildiğim İlhami Balı isimli şahıstır. Kendisi IŞİD Terör Örgütü’nün sınır sorumlusudur. Bu şahıs, halen Suriye’nin Ayyaşe köyünde kalmaktadır

(2) Numara ile numaralandırılan fotoğraftaki şahıs Enes bildiğim, Deniz Büyükçebi isimli şahıstır. Kendisi IŞİD Terör Örgütü içerisinde hudutta şahıs götürüp getirme işine bakar. Bu şahıs hâlâ Suriye Bablemun şehrinde kalmaktadır.”

Teknoloji Emiri Çelik, Cebrail Kaya’yı ise şu şekilde teşhis ediyor:

“(4) Numara ile numaralandırılan fotoğraftaki şahıs Seyyaf olarak bildiğim Cebrail Kaya isimli şahıstır. Kendisi IŞİD Terör Örgütü içerisinde polis istihbaratı olarak çalışmaktadır. Bu şahıs halen Suriye’de Menbiç Kasabası’nda bulunmaktadır.”

Bir IŞİD’cinin diğer IŞİD’ci hakkında verdiği ifadenin Gar Katliamı davasının seyrini etkileyip etkilemeyeceği merak konusu. Cebrail Kaya’nın Suriye’de olduğu ve Antep hücresinin önemli isimleriyle ilişkide olduğu iddia ediliyor.

POLİSİN 2 YIL ADIM ADIM İZLEDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

IŞİD’in çeşitli illerde düzenlediği ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıları organize eden kişileri 2012 yılından itibaren yaklaşık 2 yıl boyunca adım adım izlendiği ortaya çıkmıştı. Antep Emniyet Müdürlüğü, fiziki takipte Yunus Durmaz, Ahmet Güneş, Abdulmutallip Polat, Nusret Yılmaz ve Cebrail Kaya gibi örgüt militanlarının her adımını izledi. Takip sırasında, 18 Kasım 2012 tarihinde Yunus Durmaz, Nusret Yılmaz, Abdulmutallip Polat ve Cebrail Kaya’nın da aralarında olduğu 25 kişinin kamuflaj elbisesi giyerek örgütsel eğitim amaçlı paintball maçı yaptıkları, 3 Kasım 2012 ve 10 Şubat 2013’te örgütsel bağları güçlendirmek için halı saha maçı yaptıkları saptanmış etkinlikler fotoğraflanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hani ve Lice'deki 13 köydeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

DTK Eş Başkanı Güven: Yeni muhatap arayışı beyhude bir çaba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...