15 Kasım 2016 16:28

Yıldırım: 2019’a kadar seçim yok

Başbakan Yıldırım, 'Sınırlı bir değişiklik yapacağız ve en kısa sürede de referanduma götüreceğiz. Ondan sonra artık seçim falan yok' dedi,

Paylaş

Başbakan Yıldırım, TİM İhracat Zirvesi etkinliğine katılarak bir konuşma yaptı. Güven ve istikrarın olmadığı ülkelerde ekonominin gelişmeyeceğini, toplumsal huzurun da olmayacağını söyleyen Yıldırım, “Burada bazı arkadaşların kötümser bir ruh halini gördüm. Bu durum doğrusu bizim ülkemiz için hak ettiğimiz bir durum değildir” diye konuştu.

‘MİKROPLARI HALA TEMİZLEYEBİLMİŞ DEĞİLİZ’

Başbakan Yıldırım, ‘FETÖ’ üyelerinin devlet kadrolarından çıkarılması hakkında, “Kamu kurumlarının içerisine yuvalanmış, bütün kurumların sistemini adeta zehirlemiş bir alçak örgütün oluşturduğu mikropları hala temizleyebilmiş değiliz. Bunun için gayret ediyoruz. O yüzden de bürokraside, kollukta, yargıda, askerde hala bu temizlik harekatı devam ediyor. Bir müddet daha devam edecek. Bu da devlet aygıtının işleyişini der demez olumsuz etkiliyor. Bazıları giderayak hainlik yapmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

‘BÜROKRASİ CANAVARINA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM’

Kararların alınmasına rağmen uygulamada problemler olduğunu söyleyen Yıldırım, bürokrasi hakkında, “Demek ki karar almak yemiyor, takip edeceğiz uygulamada ortaya çıkan aksaklıkları da gidereceğiz. Buradan size 65. Hükümetin Başbakanı olarak ükümetin aauuuaçık bir şey söylüyorum, karşılaştığınız her sorunun çözümü için şahsen yanınızdayım. Bizim enerjimizi azaltan, hızımızı kesen bu bürokrasi canavarına karşı birlikte mücadele edelim. Devletin görevi vatandaşın işini zorlaştırmak değil. Devletin görevi vatandaşın işini kolaylaştırmak, önünü açmak, sorunlarını çözmek. Burada da ciddi bir direncin olduğunu biliyoruz kaynağını da biliyoruz ama sabredin bunların hepsinin üstesinden geleceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘BİZİ BİZ YAPAN KUTSALLARIMIZI YOK ETTİLER’

‘FETÖ’nin Türkiye’de istikrarın bozulacağına, ekonominin kötüye gideceğine ilişkin algı operasyonu sürdürdüğünü öne süren Başbakan Yıldırım, “Ne yaparlarsa yapsınlar asla başarılı olamayacaklar. Çünkü yaptıkları iş yanlış iştir. Yaptıkları iş ne insanlığa sığıyor ne hukuka sığıyor ne de vatandaşlığa sığıyor. Bu örgüt küresel bir terör örgütü. İşin adını doğru koymamız lazım. Sadece Türkiye’nin başının belası değil, birçok ülkenin de potansiyel tehdidi olan bir örgütten bahsediyorum. Bunlar bütün değerlerimizi kullandılar, bizi biz yapan kutsallarımızı yok ettiler. Verdikleri tahribatın ölçülmesi adeta imkansız hale geldi ama yapacakları en son iş silahlı darbe girişimiydi onu da yaptılar, boylarının ölçüsünü de aldılar. Bundan sonra ne yapmak isterlerse bu millet misliyle karşılık verecektir” ifadelerini kullandı.

‘2017 YILI ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK’

Ümitsiz olmaya gerek olmadığını ifade eden Yıldırım, “2017 yılı çok daha güzel olacak. Buradan söylüyorum. Hesabınızı ona göre yapın. Beklemeye gerek yok. Bu yapılan algı operasyonları Türkiye’nin gerçek gücünü yansıtmıyor. Türkiye’nin gerçek gücü, potansiyeli, kabiliyeti bunun çok çok üzerinde. Bunu bire bir konuştuğunuzda muhataplarımız da söylüyor ama ne yapılıyor? Önce bir moralleri bozalım, verimi düşürelim, insanların geleceğe yönelik ümitlerini azaltalım, böylece darbeyle yapamadığımız işleri belki yapabiliriz gayreti içerisindeler ama asla başaramayacaklar” açıklamasında bulundu.

‘2017’DE SEÇİM FALAN YOK’

Türkiye’nin geleceğinde belirsizliğin olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Belirsizlik varmış algısı oluşturmaya çalışanlar var. Çok net. Türkiye’nin şimdi önümüzde bir iş kaldı onda da bir mesafe kat ettik. Darbeden kalan ve 2007 Cumhurbaşkanlığı seçilememesinden kaynaklı daha sonra referandumla Cumhurbaşkanının halk tarafından seçiminin gerçekleşmesiyle ortaya doğan bir mevcut durum var. Bu durum anayasayla uyuşmuyor. Şimdi yapacağımız iş bu hükümet sistemini mevcut anayasayla uyumlu hale getirmek ve böylece bu alandaki enerji kaybına da son vermek. Bu da belli. Bu çok kapsamlı bir değişiklik olmayacak. Sınırlı bir değişiklik yapacağız ve en kısa sürede de referanduma, milletin önüne götüreceğiz. Ondan sonra artık seçim falan yok. 2017’de seçim falan yok. 2018’de de yok 2019’a kadar hiçbir şey yok. İşinize gücünüze bakın kardeşim. Şimdi seçim zamanı değil geçim zamanı.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

KOÜ’de 19 araştırma görevlisi işsiz kaldı!

SONRAKİ HABER

‘Dünyanın en mutsuz kutup ayısı’ yine mutsuzluğa gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...