15 Kasım 2016 14:10

Eleştirdiği örgütün propagandasından tutuklandı

Adana’da 70 yaşındaki Hasan Kırmızıgül isimli vatandaş PKK’yi eleştirdiği paylaşımları gerekçe gösterilerek PKK propagandası suçlaması ile tutuklandı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Facebook paylaşımları nedeniyle yapılan bir operasyonda 13 kişi ile birlikte gözaltına alınan Hasan Kırmızıgül, geçtiğimiz perşembe günü yasa dışı örgüt propagandası suçlaması ile tutuklandı. Kırmızıgül’ün facebook hesabında Cemil Bayık’ı Kürtçe sözlerle eleştirdiği paylaşımı ve Irak Kürdistan Özerk Bölgesi’nin bayrağını paylaştığı görülüyor.

Konuyla ilgili konuşan Kırmızıgül’ün Avukatı Tugay Bek, müvekkilinin yaptığı paylaşımların net olduğunu belirterek müvekkilinin paylaşımlarının örgütle aynı fikirde olmadığını, eleştirdiğini açıkça ortaya koyduğunu söyledi. Böyle bir durumda örgüt propagandası olmayacağını ifade eden Bek, bunu ayrıntılı şekilde izah etmelerine rağmen müvekkilinin tutuklanmasının hukuksuz olduğunu dile getirdi. Adana F Tipi Cezaevine gönderilen müvekkilinin prostat kanseri olduğunu ve cezaevi koşullarında hayatını idame ettiremeyeceğini dile getiren Bek, hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunmayan müvekkilinin tahliyesi için itirazda bulunacaklarını dile getirdi. Bu tarz ihbarların sosyal medya kullanıcısı “ak troller” tarafından yapıldığını düşündüklerini ifade eden Bek, bu tarz ihbarlara itibar edildiğini ve vatandaşların tutuklanabildiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Üniversitenin kafasına yatmayan öğrenci ÖTK’ye seçilemiyor

SONRAKİ HABER

Sağlık için ödediğimiz para artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...