24 Mayıs 2012 10:11

Devlet hastanesinde taciz iddiası

EDİRNE’de Selimiye Devlet Hastanesinde çalışan Doktor Ş. S.’nin genç bir kadını taciz ettiği iddia edildi.Yaklaşık bir ay önce Edirne Emniyeti tarafından hakkında Newroz soruşturması açılan bir grup genç, önce sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.BİR AY SONRA İFADEYE ÇAĞIRDILA

Devlet hastanesinde taciz iddiası
Paylaş

EDİRNE’de Selimiye Devlet Hastanesinde çalışan Doktor Ş. S.’nin genç bir kadını taciz ettiği iddia edildi.
Yaklaşık bir ay önce Edirne Emniyeti tarafından hakkında Newroz soruşturması açılan bir grup genç, önce sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

BİR AY SONRA İFADEYE ÇAĞIRDILAR

Hastanede kadınlara ayrı uygulama, erkeklere ayrı uygulama yapıldığı bu arada genç bir kadının tacize uğradığı ileri sürüldü. Doktor Ş. S’nin tacizine uğradığını söyleyen genç kadın, Newroz kutlamalarına yapılan saldırıları kınamak için yapılan basın açıklamasına katıldığını, açıklamadan bir ay sonra açıklamaya katılan herkese soruşturma açılarak ifade vermeye çağrıldıklarını belirtti.

‘NEDEN FARKLI MUAMELE?​’

Genç kadın yaşananları şöyle aktardı: “Ben de o gün iki kadın arkadaşımla ifade vermek üzere emniyete gittik. İfademiz alınmadan önce bizleri Selimiye Devlet Hastanesine sağlık muayenesine götürdüler. Hastanede bizleri muayene edecek olan erkek bir aile hekimi ve erkek bir doktor vardı. Ben oraya yalnız alındım. Doktor bana üzerindekileri çıkar dedi. Montumu çıkardım, kazağımı sıyırmamı söyledi. Vücuduma baktı, sonra ‘Bacaklarına bakmamız gerekiyor’ dedi. Darp olup olmadığına bakacaklarını söyledi. Paçalarımı sıyıracaktım ‘Hayır pantolonunu çıkar ‘dedi. Pantolonumu çıkardığımda çok rahatsız edici bir tavır ve bakışlarla bana arkamı dönmedi söyledi. Raporu yazıp, ‘tamam’ dedi. Çıktıktan sonra diğer kadın arkadaşlarla konuştum onlar doktorun onlara böyle bir yaklaşımda bulunmadıklarını söylediler. Muayene eden doktor onların sadece sırtlarına bakmış. Bizden bir gün önce hastaneye rapor almak için giden erkek arkadaşlara böyle bir uygulama yapılmamış. Sadece darp olup olmadığı sorulmuş” dedi.

‘CEZA ALMASINI İSTİYORUM’

Burada kendisine yapılan uygulamanın taciz olduğunu belirten genç kadın, “Ben bu adamın ceza almasını istiyorum. Araştırdığım kadarıyla bu doktorun ilk taciz vakası değil, daha fazla kadın tacize uğramadan önlem alınmalı” dedi.

‘TACİZİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Halkların Demokratik Kongresi Edirne Kadın Meclisi Üyesi Başak Özer ise olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kadına yönelik taciz şiddeti henüz son bulmuş  değil. Bir günde yüzlerce kadın tacize maruz kalıyor, söyleyemiyor, ispatlayamıyor. Bizler biliyoruz ki Edirne’de de aydınlatılmayan birçok taciz ve tecavüz olayları var, bunlar görmezden geliniyor. Kadın arkadaşımıza yapılan bu muameleyi aydınlatıp, daha öncede adı taciz iddialarına karışan Doktor Ş. S. ceza alıncaya kadar bu skandalın peşini bırakmayacağız” (EDİRNE)

ÖNCEKİ HABER

BMC’de eylem sona erdi

SONRAKİ HABER

Korki SineMardin’le ilk kez Türkiye’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...