15 Kasım 2016 12:56

Yaşar Kemal Nilüfer’de fotoğraflarla anlatıldı

Nilüfer Belediyesi’nin 2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri kapsamında Yazar Lütfi Özgünaydın, usta isimle olan anılarını paylaştı.

Paylaş

2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri kapsamında liseli öğrencilerle bu kez Lütfi Özgünaydın buluştu. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ‘Anılarda Yaşar Kemal’ başlıklı söyleşide Özgünaydın, usta yazar ile olan anıları, gerçekleştirdiği fotoğraf sergisinden kesitleri paylaştı. 

Yaşar Kemal ile çok sıkı dostluğu olduğunu ve ona hayranlığını dile getiren Özgünaydın, anıları, sohbetleri ve fotoğraf çekimleri sırasında yaşanan olayları anlattı. 

Öğrencilere bol bol kitap okumaları yönünde öğütlerde de bulunan Lütfi Özgünaydın, kendisinin de hala okuduğunu vurguladı. Yaşar Kemal’in gençliğinde iki buçuk yıl kütüphanede çalıştığını ve çok kitap okuduğunu bildiğini söyleyen Özgünaydın, “O sadece ülkemizde değil, dünya çapında sevilen bir isimdi. O çok okuyan ve iyi gözlemlemeler yapan biriydi. Coğrafyalar insan toplumlarını çok etkiler. O kitaplarının birçoğunu Çukurova’da yazmış. Ben de onun memleketi olan Çukurova’da fotoğraf çalışması yaptım ve onun hayatından birçok kesitler gördüm. Onun doğa betimlerini çok okudum” dedi. 

Özgünaydın, söyleşi sonunda ‘Çukurova Yaşar Kemal’ adlı fotoğraf gösterisini de öğrencilerle paylaştı. Özlüce Doğa Koleji, Görükle Kız Teknik Meslek Lisesi, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ve Özel Ahmet Kırmızı Temel Lisesi öğrencileri de dağıtılan kitapları söyleşinin ardından Lütfi Özgünaydın’a imzalatma fırsatı buldu. 

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Özgünaydın’a günün anısına plaket ve çiçek verdi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP: Zeybekci milyonlarca asgari ücretliden özür dilemeli

SONRAKİ HABER

Yaşamı savunan filmler bu festivalde buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...