15 Kasım 2016 12:46

Kılıçdaroğlu: Diktaya dönüşürse rejim değişmiş olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın “Rejim tartışması 1923'te bitti” sözlerine grup toplantısında yanıt verdi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, AKP grup toplantısında, Başbakan Yıldırım'ın kendisine yönelik “Rejim tartışması 1923'te bitti. Biz rejimi değil, vesayet anayasasını değiştirmek istiyoruz” sözlerine CHP grubunda yanıt verdi.

Başkanlığın rejim tartışması olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini değiştiriyorsun. 'Efendim 1923'te cumhuriyeti ilan ettik, rejim tartışmaları orada kaldı'. Hayır kardeşim. Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırırsan rejimi güçlendirmiş hale gelirsin. Cumhuriyeti, diktaya dönüştürürsen orada rejim değiştirmiş oluruz. Sen, cumhuriyeti diktaya dönüştürmek istiyorsun” ifadelerini kullandı.

‘SİZ KANDIRILACAKSINIZ BİZ YARGILANACAĞIZ’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın FETÖ ile ilgili kendisine yönelik açıklamalarına da yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bunların bir genel başkan yardımcısı var. İsmini vermek istemiyorum ama kendisi profesör aynı zamanda. Nasıl bir hoca aklım almadı ama Anadolu Ajansı'na şu açıklamayı yapıyor. FETÖ ile ilgili, 'Biz saftık, bilmiyorduk'. 'Ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu' bana söylüyor. 'Kılıçdaroğlu yargılanmalı' diyor. Yasin Aktay, senin partinin önüne 2004 yılında, 25 Ağustos'unda bir belge koydular. Hem MİT Müsteşarlığı hem Genelkurmay Başkanlığı brifing verdi. Bu örgüt tehlikeli bir örgüt, dendi. 'Amma da büyütmüşsünüz' demişler. 'Biz kandırıldık, saftık' diyor. Siz kandırılacaksınız biz yargılanacağız. Şu mantığa bakın” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır E tipi Cezaevi'nden firar

SONRAKİ HABER

CHP: Zeybekci milyonlarca asgari ücretliden özür dilemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...