15 Kasım 2016 12:19

HDP'li Beştaş’ın yargılanmasına başlandı

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemi ile açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletini alenen aşağılama' suçunu işlendiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemi ile açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Beştaş duruşmaya katılmazken, avukatları savunma yaptı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 3 ayrı soruşturma sonucu 2, 8 ve 21'inci Asliye Ceza Mahkemelerinde ayrı ayrı dava açıldı. Davaların iddianamelerinde Beştaş'ın 14 Ekim 2015'te Ankara patlaması ve 9 Şubat 2016'da Güneydoğu bölgesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağını protesto amacıyla yaptığı basın açıklamaları ile 2 Şubat 2016'da sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından 'bir kişinin polis tarafından katledildiği' yönünde yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterildi.

21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına katılmayan Beştaş'ın avukatları müvekkillerinin Ankara'daki patlamayı protesto etmek için yaptığı konuşmanın cımbızlanarak suç oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü. Avukatlar, Beştaş'ın demokratik hak ve düşünceleri ile eleştirilerini belirttiğini savundu. Hakim, Beştaş'ın talimatla savunmasının alınması için Diyarbakır'daki adresine yazı yazılmasına karar verip duruşmayı erteledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hafıza Merkezi Levent Pişkin’in serbest bırakılmasını istedi

SONRAKİ HABER

DİSK-AR: İşsizlikte patlama yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...