15 Kasım 2016 11:44

HDP Sözcüsü Bilgen: AYM kararları yok sayılıyor

HDP grup toplantısı 2. kez eş başkanlar olmaksızın toplandı. Grup toplantısında Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen konuştu.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis grup toplantısı, 4 Kasım’da eş genel başkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından ikinci kez yapıldı. Ziyaretçilerin katılımının engellendiği Meclis grubunda konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Bilgen kürsüye çıkmadan önce divan adına Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, ziyaretçilere dönük geliştirilen engellemeye tepki gösterdi. Demirel, bakanlıkça kapatılan derneklerin temsilcilerinin de bu engellemeden dolayı toplantıya katılmadığını belirterek, “Akşama kadar millet deyip duranlar, milletin Meclis’ine milletin girişini engelliyorlar” dedi.

AYM KARARLARI YOK SAYILIYOR

Daha sonra konuşan Ayhan Bilgen, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajının engellenmesine tepki gösterdi. “Eğer bugün ben kürsüden konuşuyorsam eş başkanımız konuşamıyorsa bu suçun sorumluluğu bu ülkeyi yönetenlere aittir” diyen Bilgen, konuşmasının devamında “Eş başkanlarımızın da milletvekillerimizin de siyasi sorumlulukları devam ediyor. Sadece yargıladıkları dosyalardan yargılamaları yapılabilir ama milletvekillerimize fiili bir tecrit uygulamasının hiçbir suretle kabul edilemeyeceğini paylaşmak istiyoruz. Herkes hatırlayacak yine bu Meclis’in bazı milletvekilleri cezaevindeyken Anayasa Mahkemesi tutukluluklarla ilgili çok net bir karar verdi. Milletvekillerinin tutuklu yargılanamayacağı kararı bugün de geçerliliğini koruyor. Dolayısıyla bugünkü durum Anayasa Mahkemesi’nin yok sayılmasıdır. Kararın görmezden gelinmesidir” ifadelerini kullandı.

ATANAN REKTÖR AKP’Lİ VEKİLİN KARDEŞİ

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına da tepki gösteren Bilgen, “Nasıl bir ülke istediklerini Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili aldıkları karar göstermeye yetiyor. Gerginlik olmasın diye, akademisyenler kendi rektörlerini seçerse gerginlik çıkar diye rektör atandı. Bu rektör seçimlere girmemiş bir isim ve bir AKP’linin kardeşi çıktı” dedi.

DERNEKLER KARAMAN’DAKİ REZALETİ ÖRTMEK İÇİN KAPATILIYOR

Derneklerin kapatılmasına da değinen Bilgen, “Hiçbir şikayet yok ama yüzlerce derneğin kapısına mühür vuruldu. İçlerinde yardım dernekleri, çocuk dernekleri var. İstiyorlar ki herkes onların kapılarında dilenci olsun. Ama belli ki bu Karaman’daki, Adıyaman’daki rezaleti örtmek için bu alanda çalışan dernekleri kapatmak istiyorlar. Bu ülkede Ensar gibi kuruluşlar dışında hiçbir sivil toplum örgütüne yaşama hakkı, çalışma hakkı tanıyamayacaklar” ifadelerini kullandı.

ŞIRNAK’TA YASAK KALKTI AMA SOKAK KALMADI

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Şırnak’tan yıkım manzaralarına da değinen Bilgen, “Şırnak’ın 3’te 2’si yok edildi. İnsanların enkazın altında eşyalarını çıkarmasın diye hafriyat dahi şirketler aracılığıyla çıkarıldı. Şırnak diz çökmeyecek, boyun eğmeyecek. Ama Şırnak halkı yaralarını saracaktır, siz sadece gölge etmeyin yeter” ifadelerini kullandı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Sebahat Tuncel’in tutukluluğuna itiraz edildi

SONRAKİ HABER

'Kelimelere özgürlük, Aslı Erdoğan’a özgürlük'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...