24 Mayıs 2012 10:10

BMC’de eylem sona erdi

BMC işçilerinin fabrikayı terk etmeme eylemi sona erdi. Şirket yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonunda ücretlerin üçte birinin daha işçilerin hesaplarına yatırılmasının ardından eylem bitirildi. Görüştüğümüz işçiler bu durumdan çok memnun olmadıklarını dile getirdi.1999 krizi döneminde

BMC’de eylem sona erdi
Paylaş

BMC işçilerinin fabrikayı terk etmeme eylemi sona erdi. Şirket yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonunda ücretlerin üçte birinin daha işçilerin hesaplarına yatırılmasının ardından eylem bitirildi. Görüştüğümüz işçiler bu durumdan çok memnun olmadıklarını dile getirdi.

1999 krizi döneminde yaşanan toplusözleşmeden bu yana 2002’de ve 2008’de de benzer problemler yaşadıklarını anlatan işçiler; sürekli olarak kendilerinden fedakarlık beklendiğini söyledi.

İşçiler, “Birçok arkadaşımız kredi kartı borçları nedeniyle icralık oldu. Daha önce de aralıklarla defalarca ücretsiz izne gönderildik.  2008’de kısa çalışma ödeneğiyle çalıştığımız zamanlar oldu. Artık dayanacak halimiz kalmadı” dedi. İşçilerin dikkat çektiği bir başka konu da, sipariş olmasına rağmen fabrikanın hammadde ve tedarikçiler dışında TEDAŞ’a ödemesi gereken borçları nedeniyle de üretimin yavaşlaması, hatta durma noktasına kadar gelmesi. İşçiler eylemin sona erdirilmesinden de rahatsız olduklarını dile getirerek, “Bugün bunları yaşıyoruz. Önümüzde toplusözleşme var. Ne olacağını bilmiyoruz. Fedakarlığı artık patronlar yapsın” dedi.

Konu ile ilgili olarak dün görüştüğümüz Türk Metal Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, kalan ücretlerin de işçilerin hesaplarına yattığını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Memur Sen: Yaşanacaklardan hükümet sorumlu

SONRAKİ HABER

Devlet hastanesinde taciz iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa