15 Kasım 2016 11:00

Projeniz Değiliz İnisiyatifi ziyaretlerini sürdürüyor

Proje Okulları Yönetmeliği'ne karşı çıkan velilerin oluşturduğu 'Projeniz Değiliz İnisiyatifi' Emek Partisi ile görüştü.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘proje okul’ statüsüne dahil edilen liselerdeki öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin tepkisi sürüyor. Velilerin oluşturduğu “Projeniz Değiliz İnisiyatifi” uygulamaya karşı başlattıkları imza  kampanyasını MEB’e götürüyor. İmza metninde “kapsam ve amacı belli olmayan, bilimsel ve pedagojik izahı bulunmayan, keyfi ve hukuksuz, proje okul dayatmasının tüm topluma ve gelecek kuşaklara maliyeti yüksek olacaktır” diyen veliler 24 Kasım’da Ankara Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapacakları basın açıklaması ile imzaları Bakan İsmet Yılmaz’a iletecek.

Yapacakları eylem öncesi siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret eden “Projeniz Değiliz İnisiyatifi” Emek Partisi ile görüştü. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek ile görüşen veliler, imza kampanyasının yaygınlaştırılmasını talep etti ve eylemlerine destek çağrısında bulundu.EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “AKP hükümeti, gerici politikalarına direnç gösterecek öğretmenleri, çıkardıkları KHK’ler ile görevden uzaklaştırıyor, yüzünü laikliğe dönen okulları ve öğrencileri de etkisizleştirmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta kindar ve dindar bir nesil istediğini dile getiriyor. Bu proje de bu isteğin gerçekleşmesinin bir aracıdır. Buna izin vermemek için bulunduğumuz her alanda proje okul uygulamasına karşı mücadele ediyoruz.”EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek’de öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yanında olduklarını ve imza kampanyasına destek vereceklerini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı, Mart 2014’te “Proje Okulları Yönetmeliği”ni yayımlayarak 150’den fazla okulu proje okul ilan etti. Bu belirlenen okullara atamalar, daha önce sınavla yapılırken artık doğrudan MEB tarafından yapılacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de İzban işçilerine ziyaret

SONRAKİ HABER

Çaycuma Adaköy’de ağaç kesimi şimdilik durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...