15 Kasım 2016 10:51

JINHA haber noktası Ekmek ve Gül’de

KHK ile kapatılan JINHA haber noktasını Ekmek ve Gül’e taşıdı.

Paylaş

OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Jin Haber Ajansı (JINHA) haber noktasını Ekmek ve Gül’e taşıdı. Haber noktasının 13. gününde Evrensel Gazetesinde Ekmek ve Gül ekibi ile bir araya gelen JINHA güne gündem toplantısını yaparak başladı.

Ekmek ve Gül Koordinatörü Sevda Karaca haber noktasının kadın dayanışması açısından büyük bir gösterge olduğunu belirterek şunları söyledi: “JINHA ile Ekmek ve Gül'ün kadınları odağa alan ve onların sözlerini esas söz kabul eden yayın çizgilerinin ortaklığı, kadınları yok sayan iktidarın kadınları hedef alan OHAL uygulamalarında kader ortaklığına dönüştü. Bizim televizyonumuza, JINHA'nın kapısına vurulan mühür kadınların sözüne vurulan mühürdü. Şimdi bir adım ileri giderek kadınların dayanışma örgütleri olan dernekleri de mühürlediler. Kadınların eşitlik için, barış için, daha iyi bir yaşam için, güvenli bir gelecek için sözü bitmedikçe, o mühürlerin de bir hükmü olmayacaktır. Kadınlar yaşamlarına sahip çıktıkça biz haber yapmaya, onların sesini duyurmaya devam edeceğiz. JINHA haber noktasının Ekmek ve Gül'ün mühürlü stüdyosu önüne kurulu masada devam ediyor olması da bunun en açık örneği.

‘KADINLAR HER DAİM DAYANIŞMA İÇİNDE’

JINHA editörü Rojda Oğuz ise kadın haberciliği yapan kadınların yalnız olmadığını söyledi. Kadınların sürekli dayanışma içerisinde olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade eden Oğuz, “Ekmek ve Gül aynı zamanda JINHA, JINHA aynı zamanda Ekmek ve Gül. Bu çok anlamlı bir şey. Bundan sonraki süreçte de kadınların rotasını belirleyen bir dayanışma çizgisi. Bunu çok önemsiyor, devamının gelmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdemir’de uyuşmazlık tutuldu

SONRAKİ HABER

İzmir'de İzban işçilerine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...