15 Kasım 2016 10:14

Selçuk Belediyesi'nde maaş krizi

İzmir Selçuk Belediyesi uzun süredir çalışanlarının maaş ödemeleri geciktiriyor. Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube belediye önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Geçtiğimiz yerel seçimlerde AKP'li adayın seçildiği İzmir'in Selçuk Belediyesi'nde devlet garantisi altında olan memur maaşları bir süredir eksik ve geç ödeniyor. Belediyenin gelir olanakları yüksek olmasına rağmen bir yıldan uzun bir süredir çalışanların maaşlarının düzenli ödenmesi konusunda sıkıntı yaşamakla birlikte köklü çözüm getirecek adımlar da atılmış değil. Son olarak bu ay da belediyede kadrolu çalışan işçi ve memurların aylık maaşlarının belirli bir kısmı hesaplarına yatırıldı. 

'GELECEĞE YÖNELİK KAYGILAR YARATIYOR'

Belediyede yaşanan maaş krizi ile ilgili, yetkili sendika Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube basın toplantısı düzenledi.  Basın metnini okuyan Şube Başkanı Ulus Bozkır, maaşların düzenli ödenmemesinin kabul edilebilir bir yanı olmadığını belirterek "Bu durumun sık sık yaşanması belediye emekçileri geleceğe dönük kaygılarını arttırmaktadır. Emekçiler geçimlerini sağlamakla birlikte maaşlarının büyük bölümünü banka kredileri ödemelerine harcamaktadırlar. Maaşların eksik ve zamanında ödenmemesi haciz korkusuna neden olmaktadır" dedi. 

'1 HAFTALIK SÜRE TANIYORUZ'

Belediyenin öz kaynaklarının tasarruf dahilinde planlı kullanılmadığını ekleyen Bozkır şunları söyledi "Faturanın emekçilere çıkarıldığı görülmektedir. Özellikle bu daralmanın kış aylarında yaşanması bu plansızlığın ürünüdür. Oysa bütün değerleri üreten emekçiler gözden çıkarılacak ilk kalem değil son kalem olmalıdır. Tüm Bel sen olarak 1 haftalık süreç dâhilinde devlet garantisi altında bulunan maaşların tamamının ödenmemesi halinde hem hukuksal hem de fiili mücadeleyle üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de eylem yapan avukatlar gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Paris Barosu Avukat Levent Pişkin'i onursal üye yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...