15 Kasım 2016 09:50

Almanya Dışişleri Bakanı: Tutuklamalardan endişe duyuyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in Ankara temasları başladı. Steinmeier'in ilk durağı Dışişleri Bakanlığı oldu.

Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile bir araya geldi. Çavuşoğlu’nun Dışişleri'ndeki makamında gerçekleşen görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi, iki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, darbe girişiminin ardından KHK'lerle kapatılan medya kuruluşlarıyla tutuklanan yazar ve gazetecilerle ilgili olarak “Türkiye'de medyaya yönelik tutum ve kitlesel tutuklamalardan derin endişe duyuyoruz” dedi. Steinmeier, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AB üyeliği konusunda referandumu gündemi getirmesine ilişkin olarak da “Ben Türkiye'nin AB ile müzakere sürecinin kesilmesine karşıyım” dedi. Steinmeier, Alman vekillerin İncirlik üssündeki askerleri ziyaret edebilmesi gerektiğini de söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mursi hakkındaki idam kararı bozuldu

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçisine 15 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...