15 Kasım 2016 09:27

‘Fındık üreticisi can derdinde, iktidar başkanlık peşinde!’

Fındık üretiminin merkezi konumundaki Ordu’da Emek Partisi, hükümetin fındık politikalarını eleştiren bir açıklama yaptı.

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz bir açıklama yaparak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in “Fındık fiyatları artacak, bekleyin” sözünü anımsattı ve “Üreticiye şaka mı yapıyorsunuz?” diye sordu.

EMEP Ordu İl Başkanı Poyraz, “Milletvekili Metin Gündoğdu da fındık konusunda çok açıklamalar yaptı ama en küçük bir adım atılmadı. Üretici Bakan Çelik ve Gündoğdu’dan konuşma değil, çözüm bekliyor. Üretici emeğinin, ürününün karşılığını almak istiyor ama iktidarın umurunda bile değil. Her gün fiyatlar geri geliyor.” diyerek tepki gösterdi.

‘FINDIK TEKELLERE EMANET’

Poyraz, fındık politikalarının tekellere hizmete dönüştüğünü vurgulayarak, “Hükümet milletvekilleri, tekelleşmeye karşı önlem almaktan söz ediyorlar ama tekelleşmenin daha da büyümesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Köylerde tekellerin en büyüklerinden Ferrero’nun ‘uygulama bahçesi levhaları’ çoğaldıkça çoğalıyor. Bu uygulamanın sonunun sözleşmeli tarım olduğunu iktidar milletvekilleri de biliyor ama günü geçiştirici açıklamalarla üreticiden gerçekleri gizlemeye çalışıyorlar” ifadelerini kulandı.

‘BAŞKANLIK, AÇLIĞA, İŞSİZLİĞE ÇARE DEĞİL’

Hükümetin tek gündeminin başkanlik olduğunu belirten Poyraz, “Cumhurbaşkanı ve hükümetin tüm kademelerinin tek gündemi başkanlık, her şeyin ilacı haline getirildi. Ekonomi kötü. İşsizlik sürekli artıyor. On kişinin alınacağı işe binlerce insan başvuruyor. Ücretler artmazken tüketim mallarına zamlar durmuyor. Üretici emeğinin, ürününün karşılığını alamıyor. Açlık ve yoksulluk halkın ana derdiyken hükümetin tek derdi başkanlık oldu. Halk başkanlık değil, ekonomik durumunun düzelmesini ve demokratik haklarını istiyor” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de sonbahar renkleri büyülüyor

SONRAKİ HABER

Mursi hakkındaki idam kararı bozuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...