15 Kasım 2016 09:02

Schnieider işçileri tek yürek oldu

Schneider’in satın aldığı Günsan Elektrik’te sendika üyelerinin işten atılmasına karşı eylem devam ediyor.

Paylaş

Schneider’in satın aldığı Günsan Elektrik’te, patronun Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan 7 işçiyi işten atması üzerine başlayan mücadele sürüyor. Dün gece yarısına kadar süren fabrikaya kapanan eylemi yapan Günsan işçileri, bugün de işbırakma eylemini sürdürdü. İşçilerin yüzde 90’ının Birleşik Metal-İş’e üye olduğunu belirten işçiler, sendikal haklarına saygı gösterilene ve atılan arkadaşları geri alınana kadar mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Öte yandan Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Schneider’in Manisa, Çiğli ve İstanbul Samandra’daki fabrikalarında çalışan işçiler, Günsan işçileriyle dayanışma amacıyla dün sabah vardiyasında 07.00’dan saat 09.00’a kadar iş bıraktı.

İŞÇİLER EYLEM ALANLARINDAN GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA YAPTI

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Schneider Elektrik işçileri, Günsan ve Manisa Schneider işçileri ile görüntülü konuşma yaptı. Fabrika bahçesine çıkan işçiler “Birleşe birleşe kazancağız”, “Günsan işçisi yalnız değildir”, “Tüm Schneider el ele genel greve”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını attı.

Burada konuşan İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sadak, Günsan işçilerine yapılan saldırının kendilerine yapıldığını belirterek, sendikanın aldığı karar gereği iş durdurduklarını söyledi. Sadak, atılan işçiler geri alınana ve Günsan işçilerinin sendika hakkı tanınana kadar eylemlerin artarak devam edeceği uyarısında bulundu. Günsan işçilerinin yalnız olmadığını belirten Schneider işçileri, “Atılan işçiler geri alınmalı, tüm fabrikalarda toplusözleşme imzalanmalı, emeğimizin karşılığını, hak ettiğimiz ücretleri vermelidirler” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BM Raportörü HDP’yi ziyaret etti

SONRAKİ HABER

15 Kasım 2016 HDP Grup Toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa