24 Mayıs 2012 10:03

‘Başbakan ve bakan komisyona baskı yapıyor’

BDP Mersin Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Ertuğrul Kürkçü, Roboski Katliamı konusunda Başbakan ve İçişleri Bakanı’nın yaptığı açıklamalar ile komisyon çalışmalarını baskı altına aldığını söyledi.Hükümetin Roboski katliamının uluslararası platformlara taşınmasından endişe du

‘Başbakan ve bakan komisyona baskı yapıyor’
Paylaş

BDP Mersin Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Ertuğrul Kürkçü, Roboski Katliamı konusunda Başbakan ve İçişleri Bakanı’nın yaptığı açıklamalar ile komisyon çalışmalarını baskı altına aldığını söyledi.

Hükümetin Roboski katliamının uluslararası platformlara taşınmasından endişe duyduğunu bundan dolayı telaş içerisinde birbirini tutmayan ve insanlığa aykırı açıklamalar yapmaya çalıştığını söyleyen Kürkçü, bu telaşın BDP’nin konuyu Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) taşımasından kaynaklandığını dile getirdi. “Mutlaka bu süreçte ilerleme var. Bundan dolayı böyle konuşmaya başladılar” diyen Kürkçü, yetkililerin komisyondan bazı bilgileri sakladığını belirtti. Komisyonun siyasi baskı altına girdiğini söyleyen Kürkçü, Erdoğan ve Şahin’in komisyon üyelerinin özgür karar vermesini engellemeye çalıştığını belirtti. Kürkçü, “Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığı bilgi saklarken komisyonun sadece halktan bilgi aldığını görüyoruz. Komisyon başkanları basından gelen bilgi ile tartışmayı doğru bulmadığını söylese de Başbakan direk basına konuşuyor. Giderek saklanmaz bir biçimde katliamın sorumlularının hükümet ve Genelkurmay olduğu ortaya çıkıyor” dedi. Kürkçü, Bakan Şahin’in açıklamalarında hava kuvvetlerinde alt generalleri işaret etmesinin doğru olmadığını söyleyerek, “Hava kuvvetleri, Genelkurmay koordinasyonu olmadan bombalama yapamaz. Genelkurmay da tezkereye dayanmak zorunda burada da sorumluluk hükümettedir. Hükümet bu konuda bir yere kaçamaz” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

HDK: Sorumlular yargılansın

SONRAKİ HABER

Memur Sen: Yaşanacaklardan hükümet sorumlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...