15 Kasım 2016 08:15

Cinsel saldırı davasında ‘yayın yasağı’ kararı

Diyarbakır’da bürosunda çalışan stajyer avukata cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Sedat Yurtdaş davasına yayın yasağı getirildi.

Paylaş

Diyarbakır’da yanında çalışan stajyer kadın avukata cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla avukat Sedat Yurtdaş hakkında ‘Basit cinsel taciz’ suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada daha önceki duruşmada verilen yayın yasağı kararının devamına karar verildi.

Sanık avukatları duruşmaların kapalı yapılmasını talep etti. Davayı haberleştiren basın emekçileri ve kadın örgütlerini cinsel saldırıya maruz kalan A.K’in ‘yandaşı’ olarak niteleyen sanık avukatları talebin gerekçesini de bu şekilde açıkladı. Mağdur avukatları ise sanık avukatlarının bu talebine ve yayın yasağı kararına itiraz etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatlarının duruşmaların kapalı yapılması yönündeki talebini reddetti. Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada davanın içeriğine ilişkin verilen yayın yasağı kararının bundan sonraki duruşmalarda devam etmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Ünlü Yazar Margaret Atwood Aslı Erdoğan’a mektup yazdı

SONRAKİ HABER

ÇGD: Çocuk istismarını duyurmak suç değil, haberciliktir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...