15 Kasım 2016 07:47

AKP, anayasa taslak metnini MHP'ye iletti

AKP anayasa taslak metnini MHP’ye iletti. Metin üzerine 2 partinin üyelerinden oluşan bir komisyon çalışmalar yürütecek.

Paylaş

AKP'nin anayasa değişikliğiyle ilgili hazırladığı taslak metin MHP'ye iletildi. İki partinin 2 ya da 3'er üye vermesiyle oluşturulacak komisyon taslak üzerinde çalışma yapacak. Nihai kararı, süreci başlatan liderler verecek.

Anayasa değişikliğiyle ilgili süreç, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden sonra hızlanmıştı. Görüşme sonrasında MHP lideri, ilk değerlendirmesini sosyal medyadan yapmıştı.

Bahçeli, “Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da önümüzdeki sürecin Türkiye'deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim” demişti.

‘METİNDE 'CUMHURBAŞKANI' GEÇİYOR’

AKP'nin yeni anayasa ile ilgili kendilerine sunduğu taslak metne ilişkin olarak, “Taslak bütün anayasa değişikliğini kapsamaktadır. Ancak bazı maddelere öncelik verilmesinde karara varılmıştır” dedi. Teklif taslağında 'başkan' mı yoksa 'cumhurbaşkanı' mı ifadesinin kullanıldığı sorusuna “Metinde 'cumhurbaşkanı' ifadesi var” yanıtını veren Bahçeli, “Sayın Başbakan'la CHP liderinin bir araya gelip değerlendirmelerde bulunması ülkemiz için hayırlı olur. Konuşmakta yarar var” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de internet özgür değil

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den Erdoğan'a destek, CHP'ye çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...