15 Kasım 2016 07:04

Almanya’da Selefi dernekler yasaklandı

Almanya’da IŞİD'e militan kazandırdığı belirtilen Selefi derneğe eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Paylaş

Almanya’da Federal İçişleri Bakanlığı, radikal Selefi görüşleri savunan Filistinli İbrahim Ebu Nagie’ye bağlı faaliyet yürüten ‘Gerçek Din’ (Die wahre Religion) örgütü yasakladı. Sabah erken saatlerinde Almanya’nın 10 eyaletinde 200 kadar dernek, cami, büro ve depoya polis baskınları düzenlendi. Özellikle Kuzey Ren Vestfalya, Hamburg ve Hessen eyaletinde sürdürülen operasyonlara gerekçe olarak söz konusu Selefi derneklerinde cihat propagandası yapılması gösterildi.

Son bir kaç yıldır sokaklarda binlerce ücretsiz Almanca Kuran dağıtan örgütün, farklı dinler arasında nefret körüklediği iddiası, bazı yerlerde polisle çatışmaya girdiği daha önce basında yer almıştı. Verilen bilgilere göre örgütün 2016'nın ortasında kadar toplam 3,5 milyon Kuran nüshası dağıttığı tahmin ediliyor.

Federal İçişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, ‘Gerçek Din’ örgütünün 10 kentte düzenlediği Kuran dağıtma eylemine 500 kişi katıldı. Operasyonlar çerçevesinde örgütün bir numaralı yöneticisi olduğu bilinen ve Köln’de yaşayan İbrahim el Nagie'nin evine de baskın düzenlendi.

Uzun yıllardır Alman istihbarat örgütleri tarafından izlenen grubun Suriye ve Irak’a radikal dinci örgütlerin saflarında savaşmak üzere savaşçı gönderdiği de tespit edilmişti. Savaşa gönderilenlerin çoğunlukla Kuran dağıtma eylemlerinde de yer aldığı belirtiliyor.

IŞİD tarafından Almanca hazırlanan tehdit ve propaganda filmlerinin de bu örgüt tarafından savaşa gönderilen kişiler tarafından yapıldığı daha önce tespit edilmişti. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı'na yolsuzluk suçlaması

SONRAKİ HABER

HDK: Özgürlük, eşitlik, laiklik için ortak mücadeleye!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...