15 Kasım 2016 06:20

Karaca: OHAL toplumsal kutuplaşmayı kalıcı kılar

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, OHAL ve KHK’lere ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

15 Haziran darbe girişimi sonrası kamuda ihraç edilen 100 bin öğretmenin durumuna dikkat çeken Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Türkiye’deki gerilim politikasını sürmesi halinde toplumsal kutuplaşmanın kalıcı hale geleceği uyarısında bulundu.

DİHABER’in haberine göre darbe girişimi sonrası çıkarılan KHK’lerle devletin; sendikalara, meslek örgütlerine, basına ve siyasi partilere yönelik baskısına ilişkin endişelerini paylaşan Karaca, sürecin hukuksuz olduğunu ifade etti. Buna karşı direneceklerini söyleyen Karaca, “Eylül ayından beri yaptığımız çalışmalarda sadece kendi üyelerimize değil, haksızlığa uğrayan, mağdur olduğunu düşünen başta binlerce kamu çalışanı olmak üzere diğer kurumlara da bir biçimiyle yaptıklarımızla örnek olduk” iddiasında bulundu.

Kaos ortamının tırmandığını vurgulayan Karaca, “İlk etapta eğitim çalışanları açığa alındı, sürgün edildi ya da ihraç edildi. Büyük bir kısmının haklarını araması, dava açma süreci bile başlatılmadı, yani hukuk bir biçimde devre dışı bırakıldı” dedi.

Muhalefete yönelik baskılara tepki gösteren Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekillerin gözaltına alınıp tutuklama süreci ve en son dernek ile meslek kuruluşların kapatılmasıyla da bir başka noktaya evrilmiş oldu. Siyasi partilere ve milletvekillerine yapılan müdahalelerin içerisinde de ne yazık ki hukuku göremiyoruz. Bir biçimiyle sübjektif suçlamalar; yaklaşımlar, yaratılmak istenen algı operasyonu üzerinden hedef haline getirildiklerine tanık oluyoruz” dedi.

MÜHÜR DARBENİN BİR PARÇASI

Karaca, İçişleri Bakanlığı kararıyla faaliyetleri durdurulan derneklerin çalışmalarına yönelik adli ve idari bir soruşturma olmadığına dikkat çekerek, “Darbe sürecinin yeni yöneliminin bir parçası olan bu tutum yeni hukuksuzluklar ile ortaya çıkıyor” dedi.

Karaca, şöyle devam etti: “Ne yazık ki sendika üyeleri ve kurumlar neyle suçlandığını, neyle itham edildiğini bilmeden, ödetilen bedelin kendi cephesinden yanlış olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Özellikle biz, demokratik hakkın kullanılması çerçevesinde düne kadar söylediklerimizi bugünde söylemeye devam edeceğiz. Haksız hukuksuz KHK’lerle açığa alma, meslekten çıkarma, kurumların, derneklerin kapatılmasına dönük tepkilerimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Bu kapsamda haksızlığa uğrayan kişi ve kurumaların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

OHAL BİTİRİLMELİ

Günümüzde kapatılan kurum ve kuruluşlara büyük ihtiyaç olduğunu da dile getiren Karaca, “OHAL süreçleri hızla bitirilmeli ve ülke normal koşullarına geri döndürülmelidir. Burada sorumluluk siyasal iktidardadır. Eğer bu gerilim devam ederse Türkiye’de körüklenen toplumsal kutuplaşma çok daha kalıcı hale gelecektir” uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın dört bir yanından 15 Süper Ay manzarası

SONRAKİ HABER

DİSK: İnsan ihaleyle çalıştırılmaz, kadro haktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...