15 Kasım 2016 05:25

Çocuk korosundan Kürtçe albüm

Diyarbakır, Batman, Dersim ve Mardin’den çocukların katılımıyla oluşturulan çocuk korosu, Kürtçe ezgilerden oluşan bir albüm çıkarmaya hazırlanıyor.

Paylaş

Diyarbakır’ın DBP’li Çınar Belediyesi ve Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği öncülüğünde Mazıdağı, Bismil, Batman, Dersim ve Çınar belediyelerine bağlı eğitim alan çocuk korosu ilk albümünü çıkarmak için gün sayıyor.

DİHABER’in haberine göre, Çınar Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yaklaşık 4 yıl önce başlattığı gitar, êrbane ve bağlama kurslarına katılan çocuklar, aldıkları müzik eğitimi ile daha önce çektikleri klibin yanında şimdi seslendirmesi biten ve yakında çıkması beklenen albümle beraber profesyonel çalışmalara ilk adımını attı. Her kurumun çocuk korusunun seslendireceği birer Kürtçe ezgi ile albüm çalışması tamamlanmış olacak.

ALBÜM 2 AY SONRA RAFLARDA OLACAK

Belediyenin kurslarında eğitim alan çocukların seslendirdiği albüm hakkında bilgi veren Çınar Belediyesi müzik eğitmeni Azad Bedran, yaklaşık 2 yıldır albümün üstünde çalıştıklarını söyledi. Bedran, “Mezopotamya’da kültür çalışması yürüten kurumların çocuk koroları var. Bizim amacımız bu çocuk korolarını bir araya getirip, ‘Kûlîlkê Mezopotamya’ adında bir albüm çalışması yapmak. Bu çalışma içinde yer alan kurumlar birer şarkı seslendirecek. Kürt klasikleri yanında yeni eserlerin de yer aldığı albüm 8 şarkıdan oluşuyor. Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği’nde seslendirmesi yapılan albümün hazırlıkları tamamlandı. Şimdi kurgu aşamasındadır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem’den 4 isim bugün hakim karşısına çıkacak

SONRAKİ HABER

Turist düşüşü çarşı esnafını bitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa