15 Kasım 2016 05:30

Özgür Gündem’den 4 isim bugün hakim karşısına çıkacak

Özgür Gündem Eş GYY Eren Keskin ve Hüseyin Aykol, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile Nöbetçi GYY Öncü Akgül bugün hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan Öncü Akgül hakkında açılan davalar bugün görülecek.

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası nedeniyle Öncü Akgül, İnan Kızılkaya ve Hüseyin Aykol’a açılan davanın ilk duruşması saat 10.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Duruşmada Akgül, Kızılkaya ve Aykol savunma yapacak.
Gazetenin Eş Genel Yayın yönetmeni Eren Keskin’in de iki ayrı davası görülecek. 09.45’te Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ndeki 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmalara Eren Keskin katılmayacak. Duruşmalarda savcının mütalaasını açıklaması bekleniyor.

GAZETE KAPATILDI, GAZETECİLER YARGILANIYOR

Çatışmaların yeniden başladığı 24 Temmuz 2015’ten itibaren Özgür Gündem gazetesinin bir yılda sayısız soruşturma, dava ve sansürle karşı karşıya kalması üzerine 3 Mayıs’ta Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası başlatılmıştı.
Gazetede bir günlüğüne Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yaparak kampanyaya destek veren isimlerin neredeyse tamamı hakkında “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla soruşturma açılmış, pek çoğu da davaya dönüşmüştü.
Kampanyaya destek veren isimlerden Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Yazar Ahmet Nesin tutuklanmış, bir süre cezaevinde tutulduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.
16 Ağustos’ta İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi OHAL döneminde çıkarılan KHK ile tamamen kapatıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege Denizi'nde 8 dakika arayla 2 deprem oldu

SONRAKİ HABER

Çocuk korosundan Kürtçe albüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...