14 Kasım 2016 19:08

Kremlin: Putin ile Trump telefonda görüştü

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD’nin 45. başkanı seçilen Donald Trump’ın telefonda görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Paylaş

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD’nin 45. başkanı seçilen Donald Trump’ın telefonda görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Sputnik'in haberine göre Trump’a seçim öncesi programını hayata geçirme sürecinde de başarılar dileyen Putin’in, ‘eşitlik, karşılıklı saygı ve birbirinin iç işlerine karışmama ilkeleri temelinde’ yeni idareyle partnerlik diyalogu başlatmaya hazır olduklarını söylediği kaydedildi.

Rus-ABD ilişkilerinin zor dönemden geçtiğine dikkat çekilen görüşmede, ilişkilerin normalleşmesi için aktif çalışma yönünde görüşlerin dile getirildiği aktarıldı.

Suriye’deki krizin de ele alındığı görüşmede, "uluslararası terör ve aşırılığa karşı mücadelede çabaları birleştirme ihtiyacı" vurgulanırken; Putin ve Trump’ın telefon bağlantılarını sürdürme ve yakın gelecekte yüz yüze görüşmeyi gerçekleştirme konusunda anlaştığı ifade edildi.

Putin, Trump'ı seçim zaferi sonrası telgrafla kutlamıştı.

Trump ise, başkan seçilmesi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den güzel bir mektup aldığını, kısa sürede bir telefon görüşmesi de gerçekleştireceklerini söylemişti.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Didim'de 34 inşaat işçisi yemekten zehirlendi

SONRAKİ HABER

Müslüman, göçmen bir kadınım ve Donald Trump’a oy verdim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...