14 Kasım 2016 16:46

İsimsiz ihbarla ev hapsine gönderildiler

Adana'da bugün mahkemeye çıkarılan HDP yöneticilerinin günlerdir isimsiz bir e-posta ihbarıyla tutulduğu ortaya çıktı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Aralarında HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz, Seyhan İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç ve Seyhan Belediyesi Meclis üyesi Saniye Seçgin'in de olduğu 14 HDP üye ve yöneticisi Adana'da 5 Kasım günü ev baskınları ile gözaltına alındıktan sonra bugün mahkemeye çıkarıldı. Neyle suçlandıklarını bilmeden gözaltında bekletilen HDP üye ve yöneticilerinin önceki gün ifadelerinin alındığı, onca zaman isimsiz bir e-postayla yapılan ihbarla gözaltında tutuldukları öğrenildi. İhbarda 6 Mayıs günü düzenlediği iddia edilen yasa dışı yürüyüşten bahsediliyor. O gün yürüyüşün olduğuna dair bir kanıt olmadığı için tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen 8 kişinin  tutuklama talebi kabul edilmedi.  8 kişiye ev hapsi verildi, 6 kişi halkında adli kontrol uygulaması kararı verilerek serbest bırakıldı. 8 kişinin tutuklama talebi 6 Mayıs günü yasa dışı yürüyüş yapıldığını gösteren görüntü ve delil olmadığı için reddedildi ancak haklarında ev hapsi ve yurt dışına çıkma yasağı verildi.

TOPLANTILAR, EVLERDEN ÇIKAN KİTAPLAR SORULDU

HDP'lilere yasa dışı yürüyüş örgütlemek için toplantılar yaptıkları iddiası ve evlerinde bulunan kitaplar soruldu. HDP yöneticileri yasal olarak bu kitapları bulundurmakta bir sakınca olmadığını ifade etti.

Yasa dışı örgüt üyesi olma suçlaması ile Savcılık ifadesinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen HDP'lilerden Seyhan Belediyesi Meclis üyesi Saniye Seçgin ve 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle sevk edilen İl ve İlçe Eş Başkanları Beyaz ve Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi 6 Mayıs günü yasa dışı yürüyüş yapıldığını gösteren görüntü ve delil olmadığı için tutuklama talebi reddedildi, ancak hakkında ev hapsi ve yurt dışına çıkma yasağı verildi.

ÖNCEKİ HABER

‘Projeler tartışılmadan dayatılıyor’

SONRAKİ HABER

Murat Sabuncu: Herkes için özgürlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...