14 Kasım 2016 16:41

‘Projeler tartışılmadan dayatılıyor’

ORÇEV’de kitle örgütleriyle birlikte yapılan toplantıda Bahçelievler Tayfun Gürsoy Parkı Çevre Düzenlemesi ve Durugöl Stadyum projesi tartışıldı.

Paylaş

ORÇEV’de (Ordu Çevre Derneği) kitle örgütleriyle birlikte yapılan toplantıda Bahçelievler Tayfun Gürsoy Parkı Çevre Düzenlemesi ve Durugöl Stadyum projesi tartışıldı.

Yapılan toplantıyı değerlendiren ORÇEV Başkanı Gül Ersan, “Geçtiğimiz günlerde, Tayfun Gürsoy Parkı’nda yapılması planlanan nikah ve konferans salonu ile elli araçlık otopark projesine mahallede toplanan imzaların yer aldığı dilekçelerle itiraz edilmişti. İtirazın temel gerekçesi, o civarda yer alan 9 adet eğitim kurumu nedeniyle oluşan yoğun trafiğin bu projeyle daha da artacağıydı.” dedi.

“Gençlik ve Spor Bakanlığının Durugöl’deki stadyum projesine karşı başlatılan imza kampanyası ise halen devam ediyor.” ifadelerini kullanan Ersan, “Mahalle sakinleri, yaklaşık 54 bin metrekarelik bir alanı kaplayacak olan proje nedeniyle, bölgedeki sosyal yaşamın olumsuz yönde etkileneceği endişesini taşıyorlardı.” diyerek yapılan çalışmaların olumsuz etkilerine dikkat çekti.

‘PROJE YERİNE MAKETLER VAR!’

Projelerin tartışılmadan halka dayatılmak istendiğini vurgulayan Ersan, “Toplantıya katılan STK temsilcileri, Ordu halkını yakından ilgilendiren bu tür projelerin aceleye getirilmeden halka açık bir şekilde tartışılmasını; projeler yerine maketlerin veya planların sunulmamasını; her projenin sosyal ve ekonomik yaşamı nasıl etkileyeceği konusunun uzmanlarca belirlenmesi gerektiği sonucuna vardılar. STK temsilcileri, şehrimizin yeşil alanlarının hızlı bir şekilde yok edildiğini, geçtiğimiz hafta askıdan indirilen 1/5000’lik imar planı nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu ve bu planın çağdaş bir şehre yakışır bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği konusunda hemfikir oldular.” dedi.

‘YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ’

Yapılan çalışmaların takipçisi olduklarını belirten Ersan, “Yapılan iyi çalışmaları destekleriz ama yeni imar planı ile şehir olumsuz etkileniyor. Projeler yok. Bu nedenle STK’ler adına ORÇEV olarak projeleri isteyeceğiz ve yargı sürecini başlatacağız. Bu konuda tüm partileri, sendikaları, odaları ve dernekleri birlikte olmaya çağırıyoruz.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ümmühan Nine’nin HES'e karşı hukuk mücadelesi

SONRAKİ HABER

İsimsiz ihbarla ev hapsine gönderildiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa