14 Kasım 2016 14:42

Kılıçdaroğlu önce bakacak, sonra karar verecek

CHP başkanlık sistemi tartışmaları sürerken yeni manevra alanı yaratmaya çalışıyor.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son haftalarda alevlenen ‘başkanlık sistemi’ne ilişkin AKP’nin getireceği öneriyi görmeden itiraz edemeyeceklerini söyledi.

Sputnik’te sosyal medyadan gelen soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ‘başkanlık sistemi’ne kategorik olarak karşı olduklarını belirterek, “Biz metni görmeden görüş paylaşmayız dedik. Başbakana parlamenter demokratik sistemi savunduğumuzu söyledim. Bizim bilmeden itiraz etmemiz doğru olmaz. Çıkıp bir AKP’li bilmeden neye itiraz ediyorsunuz derse, ne diyeceğiz? Önce metni görelim” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı’daki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin ardından oluştuğu belirtilen ‘birlik’ görüntüsüne değinen Kılıçdaroğlu, yine birliktelik mesajı verdi:”Yenikapı’ya gitmekten pişman değilim, neden olayım? Darbeyle bir daha karşılaşmamak için yapılması gerekenleri açıkladım. Söylediklerimin tamamı doğru. Laikliği, demokrasiyi savunduk. Altına yeniden imzanı atarım. Medya özgürlüğünden söz ettik, bir araya geldik.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Dayanışmayı hiçbir mühür engelleyemez’

SONRAKİ HABER

Suriyeli göçmenler ve pazarlıklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...