14 Kasım 2016 14:03

'Başka Aydanurlar ölmesin diye...'

Kağıthane İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aydanur Mete'nin okul yakınında trafik kazasında yaşamını yitirmesi üzerine eylem yapıldı.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Kağıthane İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde, 12 Kasım Cumartesi günü bir sürücünün kırmızı ışık ihlalinde bulunması sonucu 15 yaşındaki Aydanur Mete'nin hayatını kaybetmesi üzerine arkadaşları ve öğretmenleri eylem yaptı. Okul önünde "Trafik canavarlarına hapis cezası istiyoruz", "Üst geçit istiyoruz", "Başka Aydanurlar ölmesin", "Aydanur için adalet istiyoruz", "Araç değil dikkatsizlik öldürür" dövizleri taşındı. Öğrenciler sık sık, "Aydanur Mete ölümsüzdür", "Trafik terörünü lanetliyoruz", "Hızını azalt ömrünü uzat" sloganları attı.

Basın açıklamasını Okul Meclisi adına Beritan Tatar okudu. Tatar, "Bugün burada başka Ayda'lar ölmesin diye toplandık. Okulumuz yakınındaki Cemal Kamacı Spor Kompleksi önünde  bulunan, üst geçitin kaldırılması hem öğrencilerin, hem de tüm vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bizler Kağıthane İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri olarak ilgili makamlardan yeni bir üst geçit yapılmasını talep ediyoruz. Başka canlar yanmasın, gencecik hayatlar sönmesin diye 'Trafik terörüne hayır' diyoruz" dedi.

Eylemden sonra Aydanur Mete'nin dersine giren öğretmeni ile görüştük. "Olay, Kağıthane'de bulunan Osmanlı Arşivinin önünde yaşandı. Kırmızı ışıkta durmayan bir sürücü çocuğa çarpıyor. Sürücü teslim olmuş. Ama arkadaşlarının şöyle bir endişesi var 'İyi halden birkaç hafta yatar çıkar... Kural ihlali yüzünden arkadaşımızı kaybettik ve gerekli cezayı alsın' talepleri var" diyen öğretmen, eylemi hem bu yüzden hem de okulun önüne yeniden üst geçit yapılması talebiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aydanur Mete için okulda gerçekleşen törende de öğretmeni duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmada "Bugün benden hayatımın en zor yazısını yazmamı istediler. Bugün birileri dallarımdan tanecik bir çiçek kopardı. Ellerimden birini kestiler, gözlerimden birini dağladılar.  Bugün benim melekler gibi temiz çocuğumu öldürdüler. Kalem sustu, kağıt perişan, boğazımda düğüm üstüne düğüm. Ayda'm  güzel yavrum, sana veda edemem, etmeyeceğim de. Seni bizden haksız söküp alan o arabanın altında ben de ezilmeyeceğim. Sana olanlara 'Trafik terörü' deyip geçmeyeceğim. Seni ailenden, sınıfından, oturduğun o sıradan koparıp alan o adamı ömrüm oldukça affetmeyeceğim. Işıl ışıl  gözlerin, gülen yüzün, sesin  bir an olsun aklımdan çıkmıyor güzel yavrum. Şimdi  ben senin gittiğini nasıl anlatayım? Bugün benden geleceğimi, emeğimi, umudumu çaldılar. Bugün birileri okuduğum şiirleri, söylediğim şarkıları, okşadığım çocukları çaldı. Ayda'm umarım gittiğin yer buradan daha güzeldir. Çünkü bizi, 16 yaşında çocukların trafiğe kurban gittiği berbat bir dünyada çaresiz bıraktın" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Tarım enflasyon yüzde 0.63 azaldı

SONRAKİ HABER

Ege Seramik’te kıyım hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...