14 Kasım 2016 14:06

‘Bir ayağı çukurda olan hukuk sistemi tümden çökmüştür’

Adana’da avukatlar ÇHD ve ÖHD’nin kapatılmasını protesto etti.

Paylaş

Adana’daki ÇHD ve ÖHD üyesi avukatlar derneklerinin faaliyetlerinin OHAL kapsamında faaliyetlerinin durdurulmasını protesto etti. Adana Adliyesi taş bina önünde dün yapılan açıklamaya HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı ile Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten de katıldı. Basın açıklamasını okuyan ÇHD Adana Şube Başkanı Sefa Aydoğan, Anayasa’nın fiilen ortadan kaldırıldığını belirterek “Anayasa ortadan kaldırılmışsa tüm yasalar ortadan kaldırılmıştır. OHAL’i düzenleyen yasalar da ortadan kaldırılmıştır” dedi. OHAL’in ilan edildiği günden bu yana yapılmış tüm yasaların kendileri için yok hükmünde olduğunu dile getiren Aydoğan, “Bir ayağı çukurda olan hukuk sistemi tümden çökmüştür” diye konuştu. Yasakları tanımadıklarını mühürleri sökerek gösterdiklerini ifade eden Aydoğan, ÇHD ve ÖHD’nin kurulurken kimseden icazet almadıkları gibi faaliyetlerine devam ederken de kimseden icazet almayacağını söyledi.

‘SOMA’NIN, GEZİ’NİN AVUKATLARI’

Dernekleri kapatılan avukatların SOMA’da madencilerin, Gezi direnişinde direnenlerin avukatları olduğunu dile getiren Adana Baro Başkanı Veli Küçük, OHAL’le birlikte KHK’lerle ülkenin baskıcı bir rejim içerisine sürüklendiğini belirterek, “Bu uygulamalar faşizmin ayak sesleridir” dedi. KHK’ler iptal edilerek kurucu unsur olan Meclisin söz sahibi olması gerektiğini ifade eden Küçük, hukuksuzluklara karşı Baro olarak direneceklerini söyledi.

VALİLİKLER DE DERNEK KAPATTI

İçişleri Bakanlığının faaliyetini durdurduğu 370 dernek dışında Valilikler eliyle de derneklerin faaliyetleri durduruldu. Valiliklerce kapatılan derneklerin sayısı bilinmezken Adana Valiliğince faaliyeti durdurulan Anadolu-Der, İHD Adana Şubesinde konuyla ilgili basın toplantısı yaptı. Dernek yöneticileri adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Pekyen, derneklerinin keyfi bir şekilde kapatıldığını belirterek haksızlığa uğramışların, ezilenlerin, emekçilerin yanında bir sivil toplum kuruluşu olarak görevini yerine getirmekte olduğunu söyledi. Pekyen, tek isteklerinin özgürlük ve demokrasi olduğunu ve başaracaklarını belirtti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyen Gülmen gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

CHP'li Turpcu: Zonguldak yaşanmaz bir şehir olmak üzere

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa