14 Kasım 2016 12:21

Emek Partisi: İZBAN işçileri İzmir’in direnen yüzü

Emek Partisi, İZBAN grevine ilişkin bir açıklama yaparak işçilerin taleplerinin kabul edilmesini, ulaşım çilesinin çözülmesini istedi.

Paylaş

Emek Partisi İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci, İZBAN’da devam eden greve ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada işçilerin taleplerinin kabul edilerek İzmirlilerin ulaşım çilesine bir an önce son verilmesi istendi.

Bir haftayı geride bırakan grevin İzmir ulaşımını felç etmeyi sürdürdüğünü belirten Demirci, İZBAN çalışanlarının insani ve haklı talepleri için verdiği mücadele karşısında uzlaşmaz ve saldırgan bir tutum takınılmasının bu durumu yarattığını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin belediyeyi şirket gibi yönetme anlayışından vazgeçmesi gerektiğini dile getiren Demirci, “İZBAN işçilerinin OHAL şartlarında grev yapabilmeyi ve bunu tek vücut halinde sürdürebilmeyi başarmış olması bile sadece İzmirli emekçilerin değil mücadeleden yana tüm işçilerin umudu aynı zamanda gururu olmuştur” dedi.

YENİ ŞİRKET ÇALIŞANLARI DÜŞÜK FATURA MI ÖDÜYOR?

İZBAN işçilerinin talebinin aileleriyle insanca yaşayabilmek, kimseye muhtaç olmamak, çevresiyle mutlu ve uyumlu kalabilmek olduğunu ve bunun tüm emekçilerin istediği şeyler olduğunu dile getiren Demirci, “Aziz Kocaoğlu, İZBAN’ın henüz yeni bir şirket olduğunu söyleyerek ücretlerin düşük olduğunu kabul etmiştir. Şunu sormak gerekir yeni olan şirketin çalışanlarıyla eski şirketlerin işçileri farklı ekonomik koşullarda mı yaşıyor? Mesela yeni şirket işçileri düşük ücret aldığı için elektrik, su parasını düşük mü ödüyor? Bu düşük ücretlerle çalışmaya mahkum etmenin mantığı nedir dersek, şirketlerin kazancı uğruna çalışanın, emekçinin sefalet çekmesini haklı görmektir” dedi.

‘DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM’

Grevin işçilerin hak alabilmesi için tek mücadele olanağı olduğunu belirten Demirci, “Grev mücadelesi yalnız işçilerin ekonomik, sosyal hakları için değil, halkın demokrasi ve eşitlik mücadelesinin de en güçlü manivelasıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı, Hükümetin kendisiyle ilgili açtığı haksız davaları protesto etmek için de belediye işçilerinin iş bırakma eylemleriyle sokağa çıktığını unutmamalıdır. Asgari ücret seviyesinde çalışmayı reddeden işçilere desteğimiz onlar mücadelesini kazanana kadar sürecektir. İZBAN işçileri İzmir’in direnen yüzünü, aydınlık, demokrat ve baş eğmeyen yüzünü temsil etmektedir ve mücadeleleri mücadelemizdir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beştaş, HDP halka dayanan bir partidir

SONRAKİ HABER

Halep değil, 246 gün sonunda Şırnak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...