14 Kasım 2016 12:01

‘Demiryol-İş metroyu durdursun biz de otobüsleri durduralım’

DİSK Ege Bölge Temsilciliği grevdeki İZBAN işçilerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bölge Temsilcisi Memiş Sarı dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Paylaş

Grevdeki İZBAN işçilerini ziyaret eden DİSK Ege Bölge Temsilciği, İZBAN grevinin birlikte mücadele için bir milat olması çağrısında bulundu. Ziyarette, grevin başarısı için “Demiryol-İş trenleri, metroyu durdursun biz de otobüsleri durduralım” çağrısı yapıldı. 

Alsancak Garı'nın yanında toplanan Genel-İş, Lastik-İş ve Sosyal-İş üyesi işçiler “İZBAN işçisi direnişin simgesi”, “Birleşe birleşe kazanacağız” , “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Sadaka değil, toplusözleşme” sloganlarıyla İZBAN işçilerinin yanına yürüdü.

DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçilerin olağanüstü halin getirdiği baskılarla sus pus ettirilmeye çalışıldığını belirterek “Ama böylesi bir ortamda yapılan İZBAN grevini selamlıyoruz. İşverenler  kendi içerisinde dayanışma gösteriyorlar. Buna karşı biz de kendi içimizdeki dayanışmayı daha da büyütmemiz gerekiyor. Buradan diğer sendikalara sesleniyorum, İZBAN grevi birliktelik için milat olsun. Yan yana omuz omuza bize bu zulmü layık gören işverenlere karşı bu direnişi büyütelim. İZBAN yönetimine sesleniyorum asgari ücretin 1300 TL, yoksulluk sınırının 4 bin TL olduğu bir yerde yüzde 15’lik zamlarla bu grev bitmez. Bundan sonrası için tek çağrımız var: İZBAN grevinin başarılı olması için Demiryol-İş trenleri, metroyu durdursun biz de otobüsleri durduralım” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Tek adam’a, KHK’lere, OHAL’e karşı ortak miting

SONRAKİ HABER

Evleri yerine bomboş araziyle karşılaştılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...