14 Kasım 2016 11:03

Avukatlar cübbeleriyle Cumhuriyet gazetesine yürüdü

Cumhuriyet gazetesine dönük operasyonu protesto eden çok sayıda avukat, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinden Cumhuriyet gazetesine yürüdü.

Paylaş

10 yazar ve yöneticisi tutuklanan Cumhuriyet gazetesine destekler sürüyor. Gazetenin Şişli’deki binasında nöbet devam ederken, gazeteye ve haber alma hakkına sahip çıkan yüzlerce kişi gazetenin önünü boş bırakmıyor.

Sanatçıların şarkılarıyla, oyunlarıyla destek verdiği gazeteye avukatlar da sahip çıktı. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde “Cumhuriyet onurumuzdur” ve “Avukatlara özgürlük” sloganıyla toplanan hukukçular, tutuklamalara itiraz dilekçesi verdikten sonra Cumhuriyet’e yürüdü. Gazetenin Şişli’deki merkez binası önünde buluşan avukatlar adına açıklama yapan Avukat Bahri Belen, Türkiye’de hukuk güvenliği kalmadığının altını çizdi.

‘İKTİDAR SAVUNMA ÖRGÜTLERİNİ SUSTURMAK İSTİYOR’

Gazeteciler ve avukatların dayanıksız ithamlarla tutuklandığını söyleyen Belen, “Hukuk örgütleri ve avukatlara yönelik soruşturma ve tutuklamalar gösteriyor ki, aslında siyasi iktidarın hegemonyası dışındaki bütün hukuk kurullarını, bütün savunma örgütlerini susturmak gibi bir amaç var. Bu bakımdan bununla ilgili hukuk mücadelemizi her yerde ve her zaman sürdüreceğiz. Çünkü bu hukuk mücadelesi aynı zamanda özgürlük mücadelesi ve demokrasi mücadelesi” dedi. “Cumhuriyet’ten önce de birçok gazete, dergi, televizyon, radyo kapatıldı” diyen Belen “Bulunduğumuz nokta, gerçekten umduğumuzdan çok daha karanlık” diye konuştu. Belen, “Verilen tutuklama kararlarının gerekçelerini gördüğünüzde, gazeteci arkadaşların ifadelerine baktığınızda bu güne kadar belki de 12 Eylül döneminde göremediğimiz kadar gerekçesiz, yasa dışı bir yargılama yapıldığını görmekteyiz” dedi.

AYDIN ENGİN: HUKUK ARIYORUZ, BULAMIYORUZ

Cumhuriyet operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan Yazar Aydın Engin, ise “Hukukçuları bulmakta zorlanmıyoruz, ama hukuk arıyoruz bulamıyoruz” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayvacık ‘İmam Hatip’te taciz iddiası

SONRAKİ HABER

Fındık 10 TL’ye düştü, üretici tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...