14 Kasım 2016 10:50

Hükümet Bozcaada için rant planında ısrarcı!

Hükümetin ihale kararı alıdığı Bozcaada Beylik Koyu için gelen tepkilerin ardından, bu kez de Sulubahçe Koyu ihale ediliyor.

Paylaş

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcada'da, işletmeye açılmak üzere ihale kararı alınan ancak, kamuoyunun tepkisi üzerine iptal edilen Beylik Koyu'ndan sonra, Bakanlık bu kez de Sulubahçe Koyu'nu işletmeye vermek üzere ihaleye çıkacak.

Bozcaada'nın en büyük ve bakir koylarından Sulubahçe'nin 3 yıl süreyle işletmeye verilmesi için 22 Kasım'da Ankara'da yapılması planlanan ihale tepki çekti. Bozcaada Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz, koyların işletmeye açılmasına izin vermeyeceklerini, ihaleden yeni haberdar olduklarını söyledi. Başkan Yılmaz, “Bozcaada'da bu ihale ile ilgili olarak hiçbir bilgilendirme ya da ilan yayınlanmadı. Biz adanın bu bakir koylarının şu anda olduğu gibi bakir kalmasını tercih ediyoruz. 2014 yılının son aylarında bu şekilde Beylik Koyu'nun ihalesi gerçekleşmişti. Ancak, gerek yerel yönetim, gerek kaymakamlık ve ada halkının tepkisi ile bu ihale o dönem iptal edilmişti. Ben Bozcaada Belediye Başkanı olarak sadece yerel yönetimin değil tüm Bozcaada halkının sesini iletiyorum. Bozcaada halkı ve Bozcaada'da yaşayan herkes ve adaya gelen misafirler bu koyların bakir kalması yönünde görüş bildiriyor. Bu ihale Bozcaada için ileride telafisi olmayan birçok tehlikeyi içeriyor. Bütün hukuki ve kanuni haklarımızı da savunarak bu ihalenin mutlaka durdurulması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Bozcaada halkı olarak biz koyların özel şahısların eline geçmesini istemiyoruz ve bunu kabul etmeyeceğiz” dedi.

BOZCAADA KENT KONSEYİ ACİL TOPLANDI

Sulubahçe Koyu'nun 22 Kasım'da ihaleye çıkarılması haberinin ardından Bozcaada Kent Konseyi, Kent Konseyi Başkanı Öznur Evergen önderliğinde acil olarak toplantı yaptı. Yaklaşık 30 Kent Konseyi üyesinin katıldığı toplantıda, Bozcaada'nın Master Planı ile geleceğinin belirlenmesi, koyların turizm için yeterli olup olmadığı konularının ada halkı ve yerel yönetime bırakılmasına karar verildi. Aynı zamanda Kent Konseyi protesto için toplu olarak ihaleye katılma kararı aldı.

BEYLİK KOYU İHALESİ TEPKİLER ÜZERİNE İPTAL EDİLMİŞTİ

Bozcaada'da 2014 yılı Aralık ayında Beylik Koyu yine adadaki yerel yönetimin ve halkın bilgisi dışında Çanakkale İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde çalışan Zahit Ulaş adında bir çalışana ihale edilmişti. Medyada yer alan haberlerin doğruluğu anlaşılınca Ada halkı ve Bozcaada Belediye Başkanı tarafından ihaleye tepkiler gelmişti. Yoğun tepkiler üzerine ihale iptal edilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçili öğrenciler 'atanmış' rektörü protesto etti

SONRAKİ HABER

Ayvacık ‘İmam Hatip’te taciz iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa