14 Kasım 2016 09:45

‘Her türlü darbeye karşı demokrasi’

Onlarca kurum ve muhtar 'Her Türlü Darbeye Karşı Demokrasi' başlıklı panelde bir araya geldi.

Paylaş

İstanbul Eyüp Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alibeyköy Cemevinde ‘Her Türlü Darbeye Karşı Demokrasi’ başlıklı panel gerçekleşti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Eyüp Şubesi, Alibeyköy ve Kağıthane Göktürk Dersimliler Derneği, CHP, ÇEDF, EMEP, HDP, İDP, Karadolap Spor Kulübü, Sivas Banaz ve Yağbasan dernekleri, Varto Alnıaçık ve İçmeler dernekleri ve Karadolap-Çırçır-Güzeltepe mahalle muhtarlarının da çağrıcısı olduğu panele katılım yoğun oldu. Kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu Program Yapımcısı Ercüment Akdeniz ve Avukat Erdal Doğan’ın katıldığı panelin moderatörlüğünü Dersimliler Derneği Başkanı Mesut Gerçek yaptı. OHAL süreci ile birlikte baskıların arttığına ve birlikte mücadelenin önemine vurgu yapılan panelde 
konuşmacılardan önce söz alan PSAKD Genel Sekreteri Turgay Özkan 370 kuruma mühür vurulmasını eleştirerek baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi. En geniş demokrasi güçlerinin birliğine dikkat çeken Özkan, PSAKD olarak önümüzdeki günlerde kitlesel eylemlere başlayacaklarını ifade etti.


‘Darbe, işçi ve emekçilere, halkın haber alma hakkına yapıldı’

Hayatın Sesi televizyonu programcılarından Ercüment Akdeniz televizyon ve radyo kapatma kararlarını eleştirerek esas darbenin işçi, emekçilere ve halkın haber alma hakkına vurulduğuna dikkat çekti. Evrensel, BirGün, Cumhuriyet, Yeni E gibi muhalif basın ve kültür dergilerine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Akdeniz, WEB TV yayınlarıyla muhalif görsel yayıncılığın devam edeceğini belirtti. Boğaziçi rektörlük seçimlerine de atıf yapan Akdeniz, kayyımların üniversitelere dayandığını söyleyerek “Milli iradeye saygı yalanı, yüzde 86’yı yok sayarak çökmüştür” dedi. Fabrikalarda, işyerlerinde farklı partilere oy vermiş işçilerin birliğine dikkat çeken Akdeniz. CHP’nin Yenikapı ruhundan, CHP mitinglerinin de bölünme paranoyasından kurtulması gerektiğini ifade etti.
Avukat Erdal Doğan ise tarihten örnekler vererek darbe girişimi gerekçesiyle mala ve mülke el koyma eylemlerinin ittihatçı bir gelenek olduğunu söyledi. “Avrasyacı kafa ülkeyi tehlikeli maceralara sürüklüyor” diyen Doğan, Aslı Erdoğan dahil yargılanan müvekkillerinin “Atatürk değerleri ve Cumhuriyeti tehdit etmekle” suçlanmasının da bu süreçte hayli ironik olduğunu vurguladı. Doğan ayrıca Alibeyköy Mahallesi’nde gerçekleşecek kentsel dönüşüme de dikkat çekerek kentsel asimilasyona karşı birlikte hareket etme çağrısı yaptı.(İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Leon Russell hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Hükümet Sözcüsü: Güçlendirilmiş başkanlık üzerinde duruyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...