24 Mayıs 2012 07:05

Öğrencilerden gözaltılara karşı yürüyüş ve boykot

Dersim’de gözaltına alınan üniversite öğrencilerinin serbest bırakılması için yürüyüş yapıldı. Öğrenciler bugün de dersleri boykot etti.Dersim Öğrenci Derneği (DÖDER) üyeleri, dün ev baskınlarında gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için yüzlerce kişinin katılı

Öğrencilerden gözaltılara karşı yürüyüş ve boykot
Paylaş
Kemal Özer

Dersim Öğrenci Derneği (DÖDER) üyeleri, dün ev baskınlarında gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için yüzlerce kişinin katılımıyla yürüyüş yaptı. Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya gelen öğrencilere BDP, EMEP, DHF, Partizan ve Eğitim Sen temsilcileri de yürüyüşe katılarak destek verdi. Burada yapılan açıklamada, polisin ve rektörün öğrencilere yönelik baskılarının tamamen keyfi ve sindirmeye yönelik olduğu belirtildi. Arkadaşlarının kafasına silah dayatılarak gözaltına alındıklarını belirten öğrenciler, gözaltına alınan 5 öğrencinin derhal serbest bırakılmasını istendi. Açıklamanın ardından öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü önüne yürüdü. Burada oturma eylemi yapan öğrenciler ardından Mühendislik Fakültesi önüne geldi. Öğrenciler dersleri iki gün boykot edeceğini açıkladı. Gözaltına alınan öğrencilerin isimleri şöyle; Zeki Kaya, Mahir Kan, Ferhat Pervane, Eylem Gülgen ve Kasın Aydın.

Bugün de dersleri boykot eden öğrenciler, polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’u andı. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Başbakan ve bakanları Roboski'den yargılanacak'

SONRAKİ HABER

Varto’da çatışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...